Labdarúgás

2020.08.02. 17:30

NB II foci – Gyirmót FC Győr-Csákvár 3-0 – fotók

Heffler triplájával megérdemelten nyert a Gyirmót.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Labdarúgó NB II., 1. forduló

Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár 3-0

Győr, Alcufer Stadion. V.: Pillók (Vígh-Tarsonyi, Huszár)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Hudák, Németh B., Hajdú – Nagy P. (Simon A. 80'), Lázár P., Vogyicska – Herjeczki (Vass 80'), Szatmári (Varga B. 53'), Heffler. Vezetőedző: Csertői Aurél

Aqvital FC Csákvár: Markek – Koch, Daru, Kocsis, Vukasovic, Sejben, Mészáros (László 60'), Albert, Baracskai, Posztorbányi (Ganbold a szünetben), Madarász. Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Heffler (6', 25' és 54')

Sárga lap: Nagy P. (39'), ill. Kocsis (15'), Mészáros (53')

Percről percre

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+1. perc: Sejben lőhetne az ötös jobb sarkáról, Vass becsúszva szögletre tud menteni.

90. perc: Két perc ezúttal is a ráadás, akárcsak az első félidő végén.

88. perc: Ganbold kap sárgát.

87. perc: Simon egy gyors kontra után 16-ról lő, Markek bravúrral véd.

82. perc: Vass nagyszerű passzal indítja Vargát, de a nemrég beállt játékos nem tudja elgurítani a labdát a kimozduló Markek mellett.

77. perc. Vogyicska kap sárga lapot.

80. perc: Kettős gyirmóti csere: Vass és Simon érkezik a pályára, a két lecserélt játékos, Nagy P. és Herjeczki tapsot kap a nézőktől.

76. perc: 28 méterről rúghat szabadot a Gyirmót, egészen pontosan Heffler. A jobb felsőbe tartó lövését Markek bravúrral szögletre üti.

72. perc: Pillók elrendeli a második félidő egészségügyi szünetét.

70. perc: Sejben lő laposan kapura 17 méterről egy védő takarásából, Rusák üti ki a remek lövést.

64. perc: Albert kap sárgát reklamálásért. Cserél a Csákvár: Baracskai helyett Nándori folytatja.

63. perc: Baracskai kerül helyzetbe a tizenhatoson belül, Rusák jól jön ki a kapujából, és szögletre tud menteni.

61. perc:Vogyicska a komplett csákvári térfélen viszi végig a labdát, jobbról, 12 méterről megpróbálja ellőni a kapus mellett, Markek azonban védeni tud.

60. perc: László érkezik Mészáros helyére a Csákvárnál.

59. perc: Kocsis messziről leadott erős, lapos lövését fogja Rusák.

58. perc: Heffler iramodik meg ismét, ezúttal visszafelé cselez, a passzát pedig Herjeczki az előtte álló védőbe lövi. Az ismétlés kapu fölé száll.

54. perc: Heffler harmadszor is betalál. Ezúttal is egy kiugratást vált gólra, ezúttal a kapus fölött lő kapuba. 3-0.

53. perc: Sárga lap Mészárosnak . Cserél a Gyirmót: Szatmárit Varga Barnabás váltja.

50. perc: A játék képe kissé megváltozott a második félidő első perceiben: a labda öt perce szinte csak a csákváriaknál van. Helyzetig ugyanakkor eddig még nem jutottak.

46. perc: Kezdődik a második félidő. Posztobányi Patrik helyett Ganbold Ganbayar játszik a vendégeknél.

Eddig a pontosabban játszó Gyirmót akarata érvényesül.

45+2. perc: Három gyirmóti támadó két csákvári védő ellen: Vogyicska leülteti a védőjét egy csellel, jobbról, 11 méterről nem lő, inkább Hefflerhez passzolna a túloldalra, a labda azonban elakad a másik védőben. Ezzel vége is az első félidőnek.

45. perc: Herjeczki balról beíveli a labdát, a túloldalon érkező Nagy P. fejese túl magas, a háló tetejére érkezik.

43. perc: Egy percen belül mindkét kapust próbára teszik a társak egy-egy röviden hazapasszolt labdával. Rusák után Markek is ura a helyzetnek, és a rá támadó ellenfél elől tisztázni tud.

39. perc: Nagy P. kap sárgát. Ő is a kezdőkörben szabálytalankodott.

35. perc: Jobboldali csákvári szöglet után Koch fejel kapura, egy védőn megpattan a labda, így Rusáknak bravúr kell, hogy szögletre tudjon menteni.

33. perc: Az eddigi legnagyobb csákvári helyzet: Kocsis lövi be a labdát a védők mögé, Daru nincs lesen, s bár a labda kicsit dadog a lábán, mégis háborítatlanul tud lőni. A lapos próbálkozás elmegy keresztbe a kapu előtt.

30. perc: Daru 22 méterről a klubház tetejére lövi a labdát.

25. perc: Újabb gyirmóti gól! Szatmári ugratja ki Hefflert, aki ismét gyorsabb a védőjénél, és ezúttal középről, a kimozduló kapus fölött lő a hálóba. 2-0.

23. perc: Nagy P. passza után Hajdú 9 méterről laposan a kapu mellé lő. Egészségügyi szünet jön.

21. perc: Daru fordul kapura a tizenhatos jobb sarkáról, egyből lő, a próbálkozás alaposan fölé megy.

15. perc: Kocsis Bence kap sárga lapot, miután keményen odarúg a félpályánál Hefflernek.

12. perc: Vogyicska játszik össze Herjeczkivel a tizenhatos előterében, utóbbi 17 méterről lő, a lövés nem sokkal megy kapu fölé.

9. perc: Nagy P. lő 20 méterről, a labda egy védőről vágódik szögletre. A szöglet már nem hordoz magában veszélyt, kifelé jár ugyanis a szabadrúgás.

6. perc: Vezet a Gyirmót! Heffler kap labdát a bal oldalon, a védőjét megelőzi, majd 8 méterről a kapu bal oldalába lő. 1-0.

3. perc: Baracskai lép oda keményen Vogyicskának a kezdőkörben, Pillók erélyesen figyelmezteti a vétkest, hogy az ilyesmit mellőzze a jövőben.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés. Sárgában a hazaiak, fehérben a vendégek.

Élmezőnybe vágyna a megfiatalított Gyirmót

Hivatalos idény előtti sajtótájékoztatón ismertette a Gyirmót FC Győr a 2020/2021-es bajnokság célkitűzéseit, s mutatta be új igazolásait a nyilvánosságnak

Szeretném, ha minél több győzelemről írhatnának a sajtó munkatársai a megfiatalított gyirmóti együttes kapcsán. Az elmúlt tizenegy évben – az NB I-es idényt és az utóbbi csonka évadot leszámítva, ahol hetedik helyen zárt a csapat – legtöbbször dobogós helyen végzett az együttes a másodosztályban. Tudjuk, hogy az idei erősebb NB II tele van olyan patinás klubokkal, akiknek az NB I-es mezőnyben a helye, de szeretnénk jól szerepelni. Tamási Zsolt és Csertői Aurél számunkra a garancia a kitűnő szakmai munkára” – fogalmazott a tulajdonos, s az utánpótlás-nevelés kapcsán hozzátette: a klub közel négyszáz győri és Győr környéki gyerek sportolási lehetőségét biztosítja.

Startol az NB II

Nagy tradíciókkal rendelkező és rangos klubok csatájáról szól majd a labdarúgó NB II 2020/21-es idénye, amely szombaton este rögtön egy rangadóval, a Nyíregyháza kaposvári vendégjátékával startol.

A 20 csapatos mezőnyben a Kaposvár és a Nyíregyháza mellett többek között a Debrecen, a Vasas, a Békéscsaba, a Győr, a Pécs, valamint a Haladás küzd majd a két első helyért, amely élvonalbeli tagságot jelent a következő szezonra.

Az első forduló másik kilenc mérkőzését vasárnap rendezik, és az összecsapások közül kiemelkedik a Pécs-Dorog, a Szeged-Békéscsaba, az Ajka-Győr, valamint a Siófok-Haladás találkozó.

Az élvonalból kiesett Debrecen saját stadionjában, a Budaörs ellen kezdi meg a sorozatot, míg a Vasas a forduló zárómérkőzésén a Kazincbarcikát látja vendégül.

Merkantil Bank Liga NB II, 1. forduló

szombat:

Kaposvári Rákóczi FC-Nyíregyháza Spartacus FC 20.00

vasárnap:

Gyirmót FC Győr-Aqvital FC Csákvár 19.00

FC Ajka-WKW ETO FC Győr 19.00

Soroksár SC-DEAC 17.30

Debreceni VSC-Budaörs 17.45

Pécsi MFC-Dorogi FC 19.00

Szeged-Csanád Grosics – Békéscsaba 1912 Előre 19.00

Szolnoki MÁV FC-Szentlőrinc 19.00

BFC Siófok-Szombathelyi Haladás 19.00

Vasas FC-Kolorcity Kazincbarcika 20.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában