Helyi sport

2019.08.01. 10:00

NB II foci - Éhes csapattal rajtol a Gyirmót

Szezon előtti sajtótájékoztatót tartott tegnap a jelenleg a másodosztályban szereplő Gyirmót. A csapatot új stáb irányítja, de a célok a régiek: a kék-sárgák szeretnének feljutni az NB I-be.

Szeitz Tibor

A pénteki rajt előtt – az NB I-be vágyó kék-sárgák rögtön egy rangadón, az élvonaltól búcsúzó Haladást fogadják majd az Alcufer Stadionban – tartott szezon előtti sajtótájékoztatót tegnap a Gyirmót FC Győr.


„Az elmúlt bajnokságról nem nagyon szeretnék beszélni, azt azonban mindenképp kiemelném, hogy a Gyirmót egy olyan klub, amelyet most már minden évben a feljutásra esélyes csapatok között emlegetnek. Ez pedig egyfajta rang, elismerés – nyitotta meg az eseményt Tamási Zsolt, a gyirmótiak nemrégiben kinevezett szakmai igazgatója. – A célok nem változtak, szeretnénk élvonalbeli klub lenni, ez már csak a körülmények miatt is jogos elvárás. A feladataim közé tartozott egy olyan vezetőedző megtalálása, akinek a személye garancia egy minőségi, NB I-es csapat kialakítására. Együtt igyekeztünk rutinos, első osztályú tapasztalattal rendelkező tengelyt megtalálni, a szabályok miatt pedig tehetséges fiatalokra lelni. A keret azonban még nem teljes, nem árulhatom el, hogy ki, de egy labdarúgó még biztosan érkezik" – fogalmazott sejtelmesen a szakmai igazgató.

Nagy Patrikék (jobbra) rangadóval kezdenek.

„Minden edző annak örülne, ha már teljes kerettel kezdhetné el a felkészülést. Sajnos erre ezúttal sem volt lehetőség, ráadásként a fiatalszabályt még nekem is tanulnom kell – kezdte az újdonsült vezetőedző, Csertői Aurél. – A másodosztályban nagyon nehéz olyan labdarúgókat igazolni, akikkel garantált a feljutás, pedig az NB II megnyeréséhez szerintem NB I-es szintű játékosok kellenek. Ettől függetlenül nem panaszkodhatunk, kiváló edzőtáborban készülhettünk, s azt gondolom, a gyirmóti körülményeket nem kell bemutatnom. Szerencsére a sérülések elkerültek bennünket, s a felkészülés során azt tapasztaltam, hogy minden játékosunk nagyon »éhes« volt. Azt éreztem rajtuk, hogy nagyon akarják a sikert, ami jó, mert szeretnénk a korábbi időszak hibáit elkerülni."

Köztudott, hogy Csertői mindenhol szervezett, masszív együttest alakított ki.


„Nyilván nem elég, ha egy csapat csupán jól védekezik és kevés gólt rúg, de az sem jó, ha sok találatot szerez, de mellette sok gólt is kap. Nyilván a keretet úgy alakítottuk ki, hogy figyelembe vettük, kik lehetnek azok, akik az elképzeléseinket végre tudják a pályán hajtani" – tette hozzá az abdai származású szakember, aki azt is elmondta, örül, hogy hazatért, s bár a hazájában senki nem lehet próféta, feldobja, hogy ismerős környezetben dolgozhat és érhet el ismét sikereket.


Segítője, Németh Zoltán arról beszélt, hogy becsülettel felkészültek a szezonra s az együttesből csak akkor tud valaki kiemelkedni, ha csapatként lesznek jók és sikeresek.


Az élvonalbeli rutinnal rendelkező Vass Ádám elárulta, a vezetőedző és a szakmai igazgató személye is befolyásolta, amikor elfogadta a gyirmótiak megkeresését. A szintén tapasztalt labdarúgó, Tóth Bence azt mondta, sokat kell majd az élvonalért dolgozni, s nyilván egy kis szerencse is kell hozzá, de ha úgy állnak a munkához, akkor az sem fogja őket elkerülni.


A két említett játékoson kívül a kapus Hársfalvi András, Zeke Márió, Hudák Dávid és Krén Bálint védők és a támadó Szabó Lukas érkezett Gyirmótra. Friss hír, hogy Herjeczki Kristófot egy évre ismét kölcsönadta a Budapest Honvéd.


Marek Strestík, Rengel Péter és Horváth Roland távoztak, Szegi Vince pedig kölcsönbe Mosonmagyaróvárra került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában