SKC

2020.05.22. 10:32

Férfi kosárlabda NB I – Pécsről igazolt a Sopron

Eldőlt, hogy négy 23 év alatti fiatal játékossal vág neki a Sopron KC férficsapata a következő évadnak.

kisalfold.hu

Ez azért kiemelten fontos, mert a 2020/21-es szezontól a férfi NB I-ben életbe lép a fiatalszabály, azaz az első félidőben egy 23 év alatti játékosnak pályán kell lennie.

Fazekas Csabának és Werner Viktornak eleve élő szerződése van a soproni klubbal, és tagja az SKC fiatal „kontingesének” Schöll Richárd, a Soproni Sport-

iskolában nevelkedő 18 éves center, aki már az első csapatban is pályára lépett.

Új játékos a Pécsről érkező, 21 éves, szerb származású, de magyar Popadic Miljan. A 194 centi magas bedobó szintén U23-as játékosként lesz majd bevethető.

Az SKC ügyvezetője, Pojbics Szabolcs elárulta: napi kapcsolatban van az együttes irányítását tavaly novemberben átvevő Kosztasz Flevarakisszal. A klubnál továbbra is a görög szakember az első számú jelölt a vezetőedzői posztra, ezért a következő évad játékoskeretéről, azon belül a magyar mag kialakításáról is egyeztetnek a szakemberrel.

Pojbics két játékos távozásáról is beszámolt: az irányító Molnár Marcell, valamint a folyamatosan sérüléssel bajlódó középjátékos, Élő Bálint – akinek a lába a jelek szerint nem bírja az élvonallal járó terhelést – távozik a csapattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában