Ladarúgás

2024.07.05. 08:11

Mosonmagyaróvár - 20 évvel ezelőtt az NB II bajnokaként irány az NB I/B

A Mosonmagyaróvári TE 1904 bajnokcsapathoz méltó teljesítménnyel megállíthatatlan volt húsz évvel ezelőtt, 2003/04-ben az NB II Hummel-csoportban. Csaknem húsz év után ünnepelhettek újra bajnoki címet a Lajta partján.

Papp Győző

A mosonmagyaróvári bajnokcsapat. Hátsó sor balról: Kovács, Gordian, Schmatovich, Sipos, Kertész, Sipőcz. Középső sor: Kiss elnök, Szegletes, Polhammer, Tiba játékos-edző, Kocsis, Nagy T., Papp gyúró. Első sor: Méry T., Kurucz, Pálla, Novota, Méry A., Király.

Már egy fordulóval a vége előtt aranyérmesek lettek. A sorsdöntő mérkőzésen 3–2-re győzték le a Celldömölköt – érdekesség, hogy kettejük párharca már ősszel is parázsra sikeredett, a 93. percben szerzett góllal nyert az MTE 1904 Celldömölkön... 
Tiba Zoltán edző így nyilatkozott annak idején: 

„Hatalmas izgalmakat hozott az utolsó hazai találkozónk. Nagy volt a tét, tulajdonképpen még az utolsó pillanatokban is helyzetbe került az ellenfelünk, de végül sikerült megnyernünk a mérkőzést, és ezzel a hátralévő forduló eredményétől függetlenül az osztály élén végeztünk. A zárófordulóban szép sikert arattunk Mezőfalván.” 

A csapat egyik fő erősségének a gólszerzést és a helyzetkihasználást tartották. A csoportban magasan a legtöbb találatot érték el, tizenhárommal többet lőttek, mint az ebben a tekintetben is második Komló. 

„Nagyszerű játékoskeret jött össze az együttesnél, és az sem másodlagos, hogy a játékosok nagyon akarták a sikert. Talán azért is lettünk mi az elsők, mert a fontos rangadókat hozni tudtuk” – fogalmazta meg a véleményét Kiss Zsolt szakosztályvezető. 

A mosonmagyaróvári bajnokcsapat tagjai: Gordian Ubochukwu, Kertész Balázs, Király József, Kocsis Gábor, Kovács Krisztián, Kurucz Sándor, Méry Attila, Méry Tamás, Pálla Tibor, Nagy Tamás, Novota Zoltán, Polhammer Sándor, Schmatovich Gábor, Sipos Róbert, Sipőcz Róbert, Szegteles Szabolcs, Tiba Zoltán játékos-edző. 
Az MTE 1904 a következő bajnokságban újoncként szerepelt az NB I/B-ben, és végül magabiztosan maradt benn az osztályban. 
Menczeles Iván edző együttese remekül kezdte az őszi évadot, később azonban a támadójátékkal akadtak gondok, és így a középmezőnyben, 8. helyezettként végeztek. 
Tavasszal anyagi gondok és belső bajok is nehezítették az MTE 1904 bajnoki szereplését, talán ezért két súlyos vereséget is szenvedett. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában