Férfi kézilabda

2024.07.02. 20:15

Kialakult az élvonalba visszajutott Győri ETO-UNI FKC szakmai stábja

Kialakult a Győri ETO-UNI FKC szakmai stábja és átalakult a menedzsment is. A zöld-fehérek az új évadban az NB I-ben szerepelnek, miután megnyerték az NB I/B-t.

Kisalföld.hu

Kilvinger Bálint (balra) Bencze Józsefet váltja a győri csapat kispadján.

A vezetőedző Kilvinger Bálint lesz, aki nagy tapasztalattal rendelkezik ezen poszton, hiszen több éven át irányította a Komló NB I-es együttesét, irányítása alatt a dél-magyarországi csapat a nemzetközi porondig jutott. Itthon 2018-ban Ligakupát nyert akkori együttesével. A szakember a 2023/24-es szezonban csatlakozott a Győri ETO-UNI FKC együtteséhez szakmai igazgatóként és a csapat másodedzőjeként.

Új feladatáról így nyilatkozott:

Örömmel vállaltam el a felkérést. Edzőként szeretem az ilyen feladatokat. Nagy lehetőségnek tartom, de közben pedig komoly kihívás is lesz. Az elmúlt időszakban azon dolgoztunk, hogy a játékoskeretet és a szakmai stábot is úgy alakítsuk ki, hogy biztos tagja legyünk az első osztálynak és stabilizálni tudjuk a helyünket. Nem lesz könnyű az első időszak, hiszen sok új játékos érkezik az együttesbe, de az első perctől kezdve azon dolgozunk, hogy folyamatosan épülő, egyre összeszokottabb csapatot lásson a győri közönség.

A szakmai stáb több ponton is átalakul a következő idényben. Sportigazgatóként és másodedzőként csatlakozik a klubhoz Kopornyik Zsolt. A fiatal szakember az elmúlt években minden korosztállyal dolgozott már. A klubcsapatok mellett pedig az utánpótlásválogatottnál töltött el több évet. A tréner nyolc év után a NEKA együttesétől teszi át székhelyét Győrbe.

"Nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy ilyen nagy múltra visszatekintő klubnál, mint a Győri ETO felmerült a nevem. Pályafutásom Orosházán kezdődött, ott kezdtem el edzőként tevékenykedni, majd a felnőttegyüttesnél lettem másodedző Füzesi Ferenc mellett.

Legutóbbi nyolc évemet a Nemzeti Kézilabda Akadémián töltöttem, ahol olyan komoly szakemberekkel dolgoztam együtt, mint Sótonyi László, Imre Vilmos, Gyurka János. Számos megkeresést kaptam az évek során, azonban úgy éreztem, most jött el az idő a váltásra. Nem mondom, hogy könnyű volt, nagyon sokat gondolkoztam rajta, kikértem több ember véleményét is, akik azt mondták, jó döntés lesz a váltás.

Fontos nekem az is, hogy itt Győrben edzőként is folytathatom a tevékenységemet. Kilvinger Bálinttal többször is egyeztettünk, és azt gondolom, jól ki tudjuk egészíteni egymást. Közösen dolgozunk azért, hogy a klubvezetők által kitűzött célokat el tudjuk érni. Jó projekt épül itt a városban, olyan csapat, amely mögött egyrészt ott áll az egyetem, másrészt pedig egy karizmatikus vezetői háttér. Harmadrészt pedig a legfontosabb, hogy vannak célok a fejlődés érdekében. Nyilván tudjuk, hogy apró lépésekben kell haladni, ami nem lesz egyszerű. Olyan csapatot szeretnénk összerakni a fiatalokból és a tapasztaltabbakból, hogy stabilan megálljuk a helyünket az NB I-ben" – mondta Kopornyik Zsolt.

A Balatonfüred együttesétől érkezik az új erőnléti edző, Lattenstein Dániel, aki szintén nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik. A szakember a klubcsapatok mellett az utánpótlásválogatott edzettségéért is felel.

"Először meglepett a győri együttes megkeresése, de rövid gondolkodás után elvállaltam a pozíciót. Folyamatosan fejlődő együttes munkáját segíthetem majd a jövőben, de természetesen már el is kezdtük. A játékosok még a megérdemelt pihenőjüket töltik, de ahhoz, hogy jó állapotba érkezzenek a felkészülés kezdetére, megkapták otthoni programjaikat. Várom már, hogy személyesen találkozzak a csapat tagjaival" – fogalmazott Lattenstein Dániel.

Az NBI-es együttes szakmai stábjához csatlakozik Cseh Ferenc fizioterapeuta és masszőr is, aki több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik, ezenfelül pedig több évig segítette a nemzeti együttest is kiváló szakmai munkájával.

"Hosszú évek óta a NEKA-nál dolgoztam, valamint 2000-től egészen 2023-ig az utánpótlásválogatottnál is tevékenykedtem. Az idei szezon végeztével vissza akartam vonulni, de először Kopornyik Zsolt keresett meg azzal, hogy lenne-e kedvem Győrben segíteni a feljutott csapatot, majd pedig Kilvinger Bálint is ugyanezzel a kéréssel fordult hozzám. Felvázolta a terveket és a feladatokat, valamint elmondta, olyan embert szeretne maga mellett az egészségügyi stábban, akiben feltétel nélkül megbízik. Vele való szakmai kapcsolatom, hosszú múltra tekint vissza, így az ő szava döntő volt számomra, valamint az is, hogy én már dolgoztam Győrben, méghozzá Tóth László mellett még 2003-ban. Szívesen vállaltam el a munkát, hiszen szeretem az új és épülő projekteket, és a győri csapatánál is ezt látom. Úgy gondolom, szakmai tapasztalatommal segítségére lehetek az egyesületnek" – nyilatkozta Cseh Ferenc.

A szakmai stábban továbbra is Somogyi Ádám segíti a kapusaink fejlődését és munkáját, valamint Pintér Orsolya gyógytornász is marad a klub kötelékében.

Az ETO technikai vezetője Sövegjártó Mátyás lesz, aki tavaly még játékosként, idén pedig már a menedzsment tagjaként bizonyíthat. Sportmunkatársi pozícióba a szezontól Sisa Erhard csatlakozik a klubhoz. A menedzsmentben operatív igazgatóként Farkas-Kulin Fruzsina dolgozik, kommunikációs vezetőként Pulai Sarolta, míg marketing és PR ügyintézőként Pintér Nóra tevékenykedik majd az idei szezontól a klubnál.

A csapatot az élvonalba visszavezető Bencze József ugyanakkor távozik a klubtól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában