Evezés

2024.07.10. 08:27

Bronzérmes lett a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója az egyetemi evezős világbajnokságon

Nagyszerű sikert ért el a hollandiai evezős egyetemi világbajnokságon a GYAC sportolója, Fehérvári Eszter, aki a Széchenyi-egyetemen tanul.

Széchenyi Egyetem

A felkészítők és a bronzérmes egységek csoportképe – a felvétel bal szélén dr. Alföldi Zoltán, a Széchenyi István Egyetem oktatója, balról a negyedik Fehérvári Eszter, az egyetem építőmérnök alapszakos hallgatója.

A hétvégén zárult a hollandiai Rotterdamban megrendezett egyetemi evezős világbajnokság, amelyen kiválóan szerepelt a magyar csapat. Csepel Zsófia (Vác Városi Evezős Club, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) és Fehérvári Eszter (Győri Atlétikai Club, Széchenyi István Egyetem) könnyűsúlyú kétpárevezősben a csütörtöki előfutamban magabiztosan, az olaszok mögött a második helyen célba érve harcolta ki a finálés részvételt, a kilenc nevező közül a harmadik legjobb időt húzva. Az egység a szombati döntőben féltávnál a második helyen evezett, végül a lengyel és az olasz dubló mögött a harmadik helyen ért célba, így bronzérmet szerzett. A párost dr. Alföldi Zoltán, a Széchenyi-egyetem oktatója, a Győri Atlétikai Club evezősszakosztályának vezetőedzője készítette fel.

Rajtuk kívül a Szentpáli testvérek, Gergő és Balázs (Ferencvárosi Evezős Club, Eötvös Loránd Tudományegyetem) kormányos nélküli kettesben szereztek bronzérmet Magyarországnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában