Viharban sem hibáztak

2024.06.22. 21:24

Vizes Eb középdöntő - A győri Szabó Szebasztián idei legjobbját úszta

A viharos időjárás sem zavarta meg a középdöntőben érdekelt magyar versenyzőket, akik hibátlanul vették az akadályt a belgrádi úszó Európa-bajnokság szombat esti programjában - írja az MTI.

Kisalföld.hu

Szabó Szebasztián

Forrás: MW archív

Fotó: Árvai Károly

Férfi 50 méter gyorson az olimpiai szintes Szabó Szebasztián idei legjobbját úszta az előfutamban, a középdöntőben ezt tovább tudta javítani és 22.03-as idővel ötödikként bekerült a fináléba.

Négy századra voltam attól, hogy hosszú idő után bekerüljek huszonkét másodperc alá, de nem gond, majd a fináléban, remélem, összejön

 - nyilatkozta a vegyes zónában Szabó.

Női 200 méter pillangón Jakabos Zsuzsanna délelőtt egyetlen tizedre volt a 2:08.53-as olimpiai szinttől, ezúttal a középdöntőben ettől most távolabb került, 2:09.42-vel a harmadik idővel jutott a fináléba. Honfitársa, a már olimpiai szintes Kapás Boglárka nem sokkal megelőzte őt, 2:09.35-tel másodikként várhatja a döntőt.
"Megmondom őszintén, szeretem az ilyen helyzeteket, amikor kicsit kizökkenek a megszokottból. Jó kis úszás volt ez, a döntőben szeretnék azért javulni, de nekem ez az Eb csak egy edzés igazából" - értékelt a szakadó esőben Kapás.

Férfi 200 méter vegyesen a délelőtt meglepetésre a címvédő Kós Hubert mögött második magyar Török Dominik egyéni csúcsát (1:59.02) megközelítve, 1:59.07-tel nyerte az első futamot, így egyből bejutott a döntőbe. Őt követte a 200 méter hát világbajnoka, délelőtti idejét, azaz idei legjobbját ismét felülmúlva 1:58.12-vel összesítésben a második helyen lépett tovább.    

Ilyen körülmények között ilyen időt úszni, szerintem teljesen rendben van. Holnap a lehető legjobban szeretnék regenerálódni, utána pedig megpróbálni mindent

 - fogalmazott Török, aki az olimpiai szintet (1:57.94) célozza meg.
Kós a vegyes zónában elárulta, a megszakítások miatt nem tudott úgy bemelegíteni, olyan ütemben, ahogyan arra szükség lett volna, ráadásul a villámlások miatt nem gondolta volna, hogy egyáltalán úszhatnak, ezzel együtt az időeredményt teljesen rendben valónak találta.
Férfi 100 méter háton az olimpiai szintes Jászó Ádám 54.25-tel hetedikként jutott tovább: "Nagyon nehéz mit kezdeni azzal, ha ide-oda pakolják a futam időpontját. Mindenesetre megpróbáltam alkalmazkodni, megcsinálni a rutinomat ahogy lehet, összességében pedig nem volt ez olyan rossz."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában