Kézilabda

2024.06.12. 11:54

NB I – Megkapta a licencet a Győri Audi ETO KC, a Motherson MKC és a Győri ETO UNI FKC is

A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai és versenybizottsága az NB I-es liga egyetértésével elfogadta a 2024/25-ös idény versenykiírását. Az Audi ETO és az MKC női, valamint az ETO UNI férficsapata is megkapta az induláshoz szükséges licencet

Kisalföld.hu

A felnőtt NB I-es bajnokságokban továbbra is 14–14 csapat szerepel, a nőknél és a férfiaknál egyaránt. A női bajnokságban 26 fordulót követően alakul ki a végeredmény, míg a férfiaknál a 26 fordulós alapszakasz után alakul ki a bajnoki sorrend a 3–14. helyezettek között. Az alapszakasz 1. és 2. helyezettje két győzelemig tartó bajnoki döntőben mérkőzik meg egymással az aranyéremért. A bajnoki döntő 1., valamint szükség esetén 3. mérkőzésének pályaválasztója az alapszakasz 1. helyezettje. Amennyiben a bajnoki döntő bármelyik mérkőzésén a rendes játékidő végén döntetlen az állás, hétméteresek döntenek az adott mérkőzés győzteséről.

Az NB I-es bajnokságok sorsolást július 24-én tartják.

Az NB I-ben való szereplésre a 2023/24-es NB I-es bajnokságok végeredménye, valamint a 2024/25-ös idényre beadott klublicenc-kérelmek alapján az alábbi csapatok szereztek indulási jogot a 2024/25-ös idényre.

Nők: Alba Fehérvár, Dunaújvárosi KKA, DVSC, Esztergomi Vitézek, FTC, Győri Audi ETO KC, Kisvárda, Motherson Mosonmagyaróvári KC, Budaörs Handball, MTK Budapest, Vác, Szombathelyi KKA, Békéscsaba, Vasas.

Férfiak: Balatonfüred, Komló, Budakalász, Csurgó, Dabas, FTC, Győri ETO-UNI FKC, Gyöngyös, NEKA, Tatabánya, Szeged, PLER-Budapest, Eger, Veszprém.

Az NB I/B-ben egycsoportos rendszerben játszanak a csapatok, a nőknél és a férfiaknál egyaránt 16–16 csapattal. A sorsolás itt is július 24-én lesz. A női másodosztályban a Győri Audi ETO KC korosztályos csapata lesz érdekelt, miután hibátlan teljesítménnyel megnyerte az NB II-t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában