"Ördögösen" szerepelt a Gyirmót II

2024.06.21. 09:56

Felemás NB III-as futballidény egy kiesővel – Sopronban hiányzott a vezér az öltözőből

Felemás idényt zártak Győr-Moson-Sopron NB III-as csapatai. A legjobban a Gyirmót II szerepelt, míg a Csorna – őszi teljesítményének köszönhetően – zárt a legrosszabb (kieső) pozícióban.

Kisalföld.hu

Gyirmóton sok csapat „elhasalt”, senki nem mehetett biztosra a fiatal kék-sárgák ellen.

Fotó: Rákóczy Ádám

Megtanultak győzni 

A korábbi ETO-játékos, Ördög József irányításával azzal a céllal vágott neki az idénynek a Gyirmót FC Győr II, hogy biztos bennmaradó legyen, emellett, ha szükség van rá, lehetőséget biztosítson az NB II-es gárda sérülésből visszatérő játékosainak. És ami a legfontosabb: olyan fiatalok szerepeljenek, akik aztán az említett felnőttcsapatban is megállhatják majd a helyüket.

„Nagyon fontos tényező még, hogy a fiataloknak meg kell tanulniuk győzni”

 – mondta az őszi szezon végén az edző, aki ezzel együtt nem lehetett elégedetlen, hiszen csapata 17 fordulót követően a 6. helyen zárta az évet. Tavasszal is hozta átlagos jó teljesítményét a fiatal gárda, amely főleg a bajnokság utolsó harmadában szerepelt még eredményesebben, s végül egy pozíciót javítva, az előkelő 5. helyen zárt. 

Szépen, mérkőzésről mérkőzésre fejlődött a csapat, s óriási pozitívumnak tartom, hogy – bár nem volt egyszerű dolgunk, hiszen hozzánk általában szigorú védekező taktikával érkeztek az ellenfelek – támadó csapatként mi játszottuk a közönségszórakoztató, látványos focit. Az előkelő ötödik helyezés mellett kiemelném, hogy mi lőttük a szerintem négy közül legerősebb csoportban a legtöbb gólt, ami azt gondolom, elismerésre méltó teljesítmény

 – mondta Ördög József. 

Sok pontot vesztettek 

Végül a biztos harmadosztályú tagságot jelentő 10. helyen zárt Sopron első számú futballcsapata, a Caola SC Sopron. A szintén korábbi remek labdarúgó, Bücs Zsolt legénysége ősszel – és tavasszal is – a bennmaradáshoz vezető utat kereste.

„Múlt nyáron a csapat ismét felkerült az országos bajnokságba, a játékosigazolásaink azt gondolom, nem sikerültek rosszul, de egy rutinos, igazi vezér a kezdetektől hiányzott az öltözőből. Az egész évünk hektikus volt, voltak nagyon jó mérkőzéseink, de sajnos nagyon gyenge teljesítmény is előfordult. Tavaszra agresszivitásban és játékban is fejlődtünk, de sajnos vesztettünk tizennégy pontot az alattunk végző csapatok ellen. Meg kell tanulnunk lezárni a mérkőzéseket és akkor még többet tudunk előrelépni. Szeretnénk egyben tartani a keretet, a hiányposztokra pedig minőségi játékosokat igazolni. Külön köszönet a szurkolóknak az egész éves támogatásért” – emelte ki Bücs Zsolt. 

Hiányoztak a jó döntések 

Míg a felnőttcsapat az élvonalért küzdött, az NB III-ban még rutintalan, végül 11. helyen záró ETO akadémistái a bennmaradásért harcoltak. 

„Talán nem is a ritmus, amit nem találtunk, hanem a kiélezett szituációkban hozott döntésekben s a felelősségvállalásokban maradtunk alul a többiekhez képest. Nem sikerült jól a rajt, s nyilván ez is hozzájárult a kisebb elbizonytalanodáshoz, de azt azért tudni kell, hogy a négy csoport összes csapatát figyelembe véve a miénk volt a második legfiatalabb együttes a mezőnyben. Ami látszott, ha volt rutinos visszajátszó az NB II-ből, sokkal jobb lett a fiatalok teljesítménye, s bár lennének az egyesületben olyan fiatalok, akik koruknál fogva nálunk szerepelhetnének, a klub- és az egyéni érdek azt diktálta, hogy a másodosztályban játsszanak. Akadhat hiány­érzetünk, de emellett sikernek könyvelem el, hogy év közben több fiatalt tudtunk edzésekre, mérkőzésekre a nagycsapatba irányítani, Bánáti Kevin például fontos találkozókon játszott s állt helyt” – értékelte csapata teljesítményét Szekeres Adrián edző. 

Behozhatatlan lett a hátrány 

Csornán nem sikerült kiharcolni a bennmaradást.

„Nagy várakozással, jó edzővel, szerintünk megfelelő kerettel vágtunk neki a bajnokságnak, s őszintén még ma sem tudjuk, miért nem sikerült úgy az ősz, ahogyan azt szerettük volna. Az új edző, Horváth Rudolf irányításával tavasszal ugyan rendeztük a sorokat, mindez azonban már nem volt elég a nagyon gyenge ősz után, hogy kiharcolhassuk a bennmaradást. Ami a folytatást illeti, célunk, hogy főképp helyi kötődésű fiatalokkal egy a jövőben még stabilabb csapat alapjait le tudjuk tenni a megyei első osztályban” – fogalmazott Családi János, a klub elnöke. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában