Torna

2024.06.25. 18:36

Ezen a szeren kezd majd a párizsi olimpián a két győri tornász

Sorsoltak az olimpiára a tornászoknál. A nők – közte a GYAC-os Bácskay Csenge – felemáskorláton kezdenek Párizsban az utolsó csoportban. A szintén győri Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Kisalföld.hu

Mészáros Krisztofer korláton kezd majd az olimpián.

Fotó: Jozsef Freschli

Draskóczy Imre szerint mindig azt a helyzetet kell megoldani, ami előttük áll.

"Ez a sorsolás előnyös, kifejezetten jó, hogy utolsó csoportban kezdünk, hiszen már lehet látni, hogyan állnak a többiek. A felemáskorlát jó első szernek számít. A lényeg, hogy a lehető legtökéletesebb gyakorlatokra kell törekedni, és akkor nem lesz gond” – fogalmazott a nők szövetségi kapitánya.

Szűcs Róbert kiemelte, kifejezetten jó, hogy Mészáros Krisztofer korláton kezdhet.

„Stabil gyakorlata van Krisztofernek korláton, és remélhetőleg jó alapot ad majd az egész olimpiai megmérettetésre. Még lesz egy verseny Romániában, és onnantól az utolsó simításokat végezzük majd el” – fogalmazott Szűcs Róbert, a férfi tornászok győri vezetőedzője.

A férfiaknál egy magyar induló van az olimpián, a nőknél pedig Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge szerzett kvótát. Ezenkívül van még egy női indulási jog, amely egy országkvóta. Ennek sorsáról a hónap végén megrendezendő bukaresti RomGym Trophy után döntenek. Kovács Zsófia és Székely Zója között dől majd el, melyikük utazhat Párizsba. Draskóczy Imre szövetségi kapitány a román verseny után javaslatot lesz a Magyar Torna Szövetség elnökségének, amely végül dönt az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában