Úszás

2024.06.19. 20:43

Európa-bajnokság – A győri Jakabos Zsuzsanna bronzérmet szerzett

Az UNI Győri Úszó SE versenyzője, Jakabos Zsuzsanna bronzérmet nyert 400 méter vegyesen szerdán a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Kisalföld.hu

Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen bronzérmet szerzett.

Fotó: MW-archívum

A rekordot jelentő 11. Eb-jén szereplő, 35 esztendős Jakabos az előfutamban olyan időt úszott (4:41.31), amivel akár célba is vehette volna az ötkarikás szintet (4:38.53).

A fináléban pillangón az izraeli Anastasia Gorbenko másfél testhosszat vert a mezőnyre, háton azonban a döntő másik magyarja, Jackl Vivien már 150 méternél megelőzte riválisát, és féltávnál két és fél méter volt az előnye. Mellen Gorbenko visszaelőzött, Jakabos pedig a harmadik helyen tempózott. A gyorsra Jackl négy méter hátránnyal fordult rá, a különbség pedig csak nőtt.

A két magyar így az ezüst- és bronzéremért harcolt egymással, Jackl végül 4:38.96 perccel második, Jakabos pedig 4:40.24-gyel harmadik lett.

Jakabos elmondta, nem gondolta volna, hogy a délelőtti idejét felül tudja múlni, de úgy tűnik, jó állapotban van, ez pedig fő száma, a 200 méter pillangó előtt nem rossz. Elárulta, a futam előtt fiatal honfitársa azt mondta neki: "csak legyen vége". "Én rászóltam, hogy ne gondolkodjon így, mert én ezt éreztem tíz évig."

Jakabos délelőtt a nők 4x100 méteres gyorsváltójának tagja volt, az Ugrai Panna, Jakabos Zsuzsanna, Senánszky Petra, Molnár Dóra összeállítású négyes 3:42.04-es idővel az első helyen került a fináléba, ahol Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összetételben aranyérmes lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában