NB I-es csapatokkal játszottak

2024.06.24. 13:50

Dupla jubileumot tartottak Győrsövényházon a kupacsaták jegyében

A negyven(!) és a tíz évvel ezelőtti nagyszerű kupasorozatot produkáló két együttest hívták újra össze, hogy a maiakkal együtt emlékezzenek a kupában elért szép eredményre Győrsövényházon.

Szeitz Tibor

Fajkusz József, aki a ’84-es meccsen „vigyázott” Gyurmánczi Attilára (jobbra), középen pedig a klubot támogató polgármester, Hokstok Imre.

Fotó: Sz. T.

Ünnepelt hétvégén Győrsövényház, s nem csupán azért, mert a településen épp búcsú volt, hanem mert különös jubileumra hívták össze a község korábbi két és mai futballcsapatát. 

Minden kiscsapat életében hatalmas siker, ha feljut a Magyar Kupa országos főtáblájára, s ott neves együttessel csaphat össze. A győrsövényházi egyesület történetében eddig kétszer adatott meg, hogy a helyi gárda NB I-es csapattal találkozott a sorozatban. Először kereken negyven éve, 1984-ben a szombathelyi Haladás (2–5), majd épp tíz esztendeje, 2014-ben a Nyíregyháza (0–8) volt helyi együttes ellenfele a kupában. 

A dupla jubileum alkalmából szombaton összehívták a két csapat játékosait (sőt, az egyik ellenfél győri kötődésű labdarúgóját is), korábbi edzőit, vezetőit és támogatóit, hogy a mai, vármegyei III. osztályban vitézkedő gárdával együtt emlékezzenek meg a szép kupasikerekről. 

A dupla jubileum alkalmából szombaton összehívták a két korábbi és a mostani csapat játékosait.

„Nem szerepelt a mostani gárda valami fényesen ebben az idényben, s nyilván inspiráló lehet a korábbi együttesek, játékosok sikere a maiak számára is. Nem sok kis egyesület mondhatja el, hogy két élvonalbeli csapattal is játszhatott a kupában. A negyven évvel ezelőtti mérkőzést ráadásul nem is nagyon dokumentálták, már csak emiatt is szerettük volna, ha minél többen eljönnek az akkori csapatból. Egyre nehezebb, helyiekből szinte lehetetlen már csapatot fenntartani, s szeretnénk, ha Győrsönyházon tovább élne a futball” – mondta Hokstok Imre, a klubot évtizedek óta támogató polgármester, aki kiemelte néhány, az egyesületet segítő elnök – Fehér Ferenc, Perl László, Hancz Attila, Varga László –, valamint edző – Szabó Gábor, Nyíregyházky Pál, Horváth Miklós, Pék László, Lenzsér Zsolt, Hajszán Gyula, Fehér Lénárd – fontos szerepét a klub életében. 

Közülük és persze a játékosok közül is sokan ott voltak a jubileu­­mi találkozón, de meghívták a ’84-es meccsen két Haladás-gólt szerző Gyurmánczi Attilát is. 

Tizenöt évesen ott szurkoltam a pálya szélén, s a meccs után megállítottam Gyurmát, s kértem, adja nekem a mezét, de azt mondta, csak az az egy van neki

 – mesélte a régióban Kecskének becézett közismert labdarúgó, Végh László. 

A Kisalföld tudósítása a kupa-mérkőzésekről.

„Izgalmas volt az első félidő, vezetett a hazai csapat, majd fordítottunk, de egyenlített a Sövényház. Szünetben aztán rendeztük a sorokat”

 – tette hozzá az ETO, majd a Haladás korábbi kiváló játékosa, Gyurmánczi Attila. 

A tíz évvel ezelőtti meccs (amit simán nyert a Nyíregyháza) előzménye az érdekesebb: a győrsövényháziaknak az előző körben Püspökladányba kellett elutazniuk, s a Gyirmót segítette ki egy busszal a csapatot. A gázolaj árát pedig a szurkolók dobták össze. 

A jó hangulatú találkozón a Győrsövényház elnöke, Kuti Alexandra és Hokstok Imre nyújtottak át emlékérmeket a résztvevőknek, s érdekességképp egy kétszer fél órás meccs erejéig összecsapott egymással a 2014-es és a mostani csapat. Bár utóbbiban léptek pályára a valamivel fiatalabbak, győzött a rutin, vagyis a kupában tíz évvel ezelőtt vitézkedő gárda nyerte a találkozót. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában