Női kosárlabda

2024.06.25. 09:14

Darazsak - Évzárás történelmi bejelentéssel – videók

Megtartotta évzáróját a Soproni Darazsak Sportakadémia. Az eseményen jelentették be hivatalosan, hogy a Darazsak Sportakadémia néven a következő szezonban az élvonalban indul a női csapatuk.

Kisalföld.hu

A Darazsak történelmi sikerét történelmi bejelentés követte.

Fotó: hunbasket.hu

Az évzárón videós összeállítással tekintettek vissza a Darazsak rendkívül tartalmas és sokszínű szezonjára, mely az amatőr bajnokságban arany-, a junioroknál ezüst-, míg a Hepp-kupában bronzéremmel zárult.

Darazsak
A Darazsak történelmi sikerét történelmi bejelentés követte.
Fotó: hunbasket.hu

Az ünnepi beszédek során elhangzott, hogy a fiatalok jó helyen vannak, a sportakadémián végzett munka minden központi elvárásnak megfelel, sőt, több téren túl is teljesíti azokat. Az érmes csapatok, a korosztályos válogatott kosárlabdázók és az egyes nemzeti csapatoknál dolgozó szakemberek köszöntése után adták át a hagyományos díjakat.

A Legszorgalmasabb Kisdarázsnak járó serleget a mindössze 10 éves Spanraft Panni vehette át, ő több mint 180 edzésen vett részt a szezon során.

A Legjobb Kisdarazsak Edző Kaltenecker András, a Csípős Darazsak kengurucsapatának vezetőedzője lett, aki a junior B csapatot is az országos B döntő második helyéig vezette.

A Legjobb Darázs elismerést Kókai Patrícia érdemelte ki, aki az elmúlt több mint egy évtized alatt utánpótlás és felnőttszinten is számos fényes siker tevékeny részese volt.

A Legjobb Darázs Edzőnek járó díjat az amatőr bajnokságban győztes együttes vezetőedzője, Srdjan Radulovic vehette át, aki példás munkamorállal, nagy lángon égve egyengeti a fiatalok útját.

A Különdíjat megtestesítő serleg Tímár Bélához került, aki több évtizeden keresztül dolgozott női és férfi vonalon is a soproni kosárlabdáért, és nyugdíjas éveiben is megbízható asztalszemélyzeti munkájával segítette a mindennapokat. A szezon végén, 78 évesen a visszavonulás mellett döntött, de a soproniak bíznak benne, hogy szurkolóként még sokáig találkozhatnak majd vele az arénában.

Élvonalban a Darazsak

A rendezvényt a Soproni Darazsak egyik alapítója, a Sopron Basket ügyvezetője, Török Zoltán történelmi bejelentése zárta, miszerint az amatőr bajnoki címet megszerző csapat csupa U23-as játékossal a következő szezonban nekivág a profi felnőtt bajnoki élvonalnak.

Mindez azt jelenti, hogy szeptembertől a Sopron Basket mellett a Darazsak Sportakadémia csapatának is szurkolhatnak majd a soproni kosárlabda szerelmesei a női élvonalban.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában