Mámoros napok Győrött

2024.05.28. 07:47

NB I-es az ETO - Ünneplés a győri éjszakában

Kilenc év után rendeznek újra első osztályú labdarúgó-mérkőzéseket Győrtől. Az NB I-be jutott ETO nagy örömet szerzett a városban.

Papp Győző

A győri színpadon a csapat, serleggel a kezében Borbély Balázs vezetőedző. Fotó: Csapó Balázs

Éjszakába nyúló futballünnep volt vasárnap este Győrött. A jegyhez jutott szerencsés ETO-szurkolók a csapattal együtt Ajkáról érkeztek a Széchenyi térre, a fieszta helyszínére, ahol csatlakoztak a kivetítő előtt a meccset végigizgulókhoz. Nagyjából kétezres tömeg gyűlt össze, hogy kilencévi böjt után osztozzon az NB I-be jutás örömében. A játékosok és a szakmai stáb tagjai a bajnoki ezüstéremmel a nyakukban, a második helyezettnek járó serleget magasba tartva élvezték ki a közös énekléssel fűszerezett ünneplést. 

NB I
NB I-be jutottak: a győri színpadon a csapat, serleggel a kezében Borbély Balázs vezetőedző. Fotó: Csapó Balázs

Színpadra lépett többek között Dézsi Csaba András, Győr polgármestere és Világi Oszkár, az ETO tulajdonosa is. 
A szurkolóknál már ott voltak az ereklyék, amiket az ajkai pálya gyepén szereztek a játékosoktól. Több futballista „egy szál semmiben” hagyta el a játékteret a drukkerek jóvoltából. 

Valószínű, elég sokan ott voltak abból a 3500-ból, akik 2015 májusában hasonló hangulatban búcsúztatták az ETO-t az akkori utolsó NB I-es mérkőzésén. Már tudvalévő volt, hogy az élvonalban nem folytathatja a klub, amelynek éppen nem volt gazdája sem. „Sose halunk meg, sose halunk meg!” – énekelte a lelátói kórus a reménytelenségben. És valóban így lett... 

Sok-sok válságos időszak után talán van valami szimbolikus abban, hogy éppen a klub alapításának 120 éves ünnepén térhet vissza az ETO a legjobbak közé. 

A sikernek hirtelen sok gazdája lett, ez nem baj, ha közülük a többség majd a nehezebb időkben is kitart a klub mellett. Mert a mámoros napok rövid időn belül véget érnek, és akkor is elkel majd a segítség, ha esetleg nem fut a szekér. 

Az NB I-be jutottak

Játékosok

Anton Paul, Bánáti Kevin, Boldor Dejan, Boschilia Gabriel, Bumba Claudiu, Buna Gábor, Csóka Bálint, Csontos Dominik, Diarra Mamady, Farkas Balázs, Gyurákovics Erik, Hamed Yasin, Huszár Marcell, Keresztes Krisztián, Kiss Máté, Kovács Márk, Kröhn Christopher, Lacza Alex, Lukic Nenad, Morinígo Nicolas, Pap Eduárd, Riquelme Rodrigues, Ruisz Barnabás, Skvarka Michal, Szépe János, Szujó Attila, Tóth Rajmund, Urblík Norbert, Vera Luciano, Vianna Fabio, Vingler László. 

Szakmai stáb 

Antonio Munoz, Kuznyecov Szergej, Borbély Balázs vezető- edzők. Gyagya Attila, Házi Bence, Kertész Áron, Lipták Zoltán, Márkus Gábor, Milcanovic Petar, Parkhomenko Dmitro, Sebők Zsolt edzők. Nagy Ádám technikai vezető. Tóth Milán masszőr, dr. Ágh László orvos, Forrás Fernanda fizioterapeuta. 

A feljutást érő ezüstérem elérésében természetesen nem egyforma szerepet vállaltak, de valamennyien részesei voltak a klubtörténeti esztendőnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában