Női kézilabda

2024.04.12. 16:01

Ügyvédhez fordult a Győri Audi ETO KC-től menesztett dán edzőpáros

A dán TV2 Sport információja szerint pénzügyi vita támadt a Győri Audi ETO KC és két korábbi edzője ,Ulrik Kirkely és Kristian Danielsen között.

Kisalföld.hu

Ulrik Kirkely a pénzét követeli a győriektől.

Fotó: Nagy Gábor

A TV 2 Sport információi szerint a két fél olyannyira nem ért egyet abban, hogy a dán edzőket – szerződésük szerint – az elbocsátásuk után miként kell kifizetni, hogy a vita most bíróság elé kerülhet.

Kirkelyt és Danielsent bő egy hónapja, az elbukott Magyar Kupa-döntő után menesztették a győriek, akik a mosonmagyaróvári és a Fradi elleni, idegenbeli bajnoki vereség miatt gyakorlatilag a bajnoki aranyat is elbukták, legalábbis nem a saját kezükben van a sorsuk.

 

A TV2 Sport szerint Kirkely és Danielsen nem kaptak fizetést azóta, hogy kirúgták őket, és a két dán most ügyvédet fogadott – írja a TV2 Sport.

„A mi álláspontunk az, hogy folyamatos párbeszéd van a felek közt, de az előzetes megállapodáshoz és a szerződésben foglaltakhoz híven egyik oldalnak sem áll jogában, hogy információt adjon ki harmadik fél részére, így a sajtónak sem, még a szerződés felbontása után sem. Ezért az üggyel kapcsolatban nem áll módunkban további tájékoztatást adni” – írta az Audi-ETO e-mailben a TV2 Sportnak, és ezt erősítette meg lapunknak is Szabó Tamás nemzetközi igazgató.

A két edző szintén nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

A győriek azóta már szerződtették a svéd Per Johanssont a vezetőedzői posztra, egyelőre a szezon végéig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában