Jégkorong

2024.04.10. 15:40

Andersen Liga – Nyolcgólos győri siker a döntő első felvonásán

A jégkorong Andersen Liga döntőjének első mérkőzésén az UNI Győr ETO HC 8–0-ra győzött hazai környezetben a jászberényi Lehel HC ellen.

Kisalföld.hu

A zöld mezes győriek esélyt sem adtak ellenfelüknek.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–Lehel HC 8–0 (1–0, 6–0, 1–0)

Győr, Andersen Liga-döntő, 1. mérkőzés, 495 néző. V.: Németh M., Gáspár.

ETO HC: Kornakker – Csölle, Majoross, Makovics 1, Nagy M. 1 (1), Lévai. Cs.: Fekete (2), Takács (1), Almási 1 (1), Csata (1), Madácsi 4 (1), Vas (1), Láday Á., Sipák, Kiss Á., Jábor 1, Koczkás, Horváth R. Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

Gsz.: Madácsi Benedek (6., 27., 35., 44.), Makovics (23.), Almási (24.), Jábor (29.), Nagy M. (40.).

A két csapat a szezon során nemcsak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is találkozott egymással, a mérleg győri szempontból 3–1 volt a döntő előtt.

A hazaiak az első pillanattól kezdve nyomást gyakoroltak a vendégekre, öt perc elteltével pedig gólra is tudták váltani fölényüket: Fekete Botond távoli lövését még hárította Monostori, de Madácsi Benedek jól helyezkedett és a kipattanót belőve megszerezte a vezetést. 1–0.

A második játékrészre sikerült felőrölni Rusznyák Szilárd együttesének védelmét, ebben a periódusban indult el a gólzápor. Előbb a 23. percben Nagy Márk indult meg a szélen szédületes sebességgel, a támadást pedig Makovics Bence fejezte be higgadtan. 2–0. Másfél perccel később Almási Márk a kipattanó korongot egy középtávoli bombával juttatta a hálóba. 3–0, Kevesebb mint 3 perc múlva érkezett az újabb találat: Madácsi Benedek szerzett agresszívan korongot két védő között, 1:1-ben a kapussal szemben pedig ritkán hibázik. 4–0. Újabb két perc múlva veszélyes támadással sikerült „kicsalni” Monostorit a kapujából, Jábor Bendegúz pedig jól ismerte fel a helyzetet, éles szögből az üres hálóba juttatta a korongot. 5–0. „Hosszabb szünet” után Madácsi Benedek jelentkezett be lassan védjegyévé váló távoli bombájával. 6–0. A harmad utolsó percében Nagy Márk mattolta Monostorit. 7–0.

Nem volt kérdés, hogy ezzel a húsz perccel eldőlt a mérkőzés, az utolsó harmad elején Almási adott nagyszerű passzt Madácsi Benedeknek, aki nem hibázva negyedik gólját is megszerezte. 8–0.

Pénteken Jászberényben folytatódik az aranycsata, mely vasárnap 18.30-kor Győrben akár véget is érhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában