Győrből indult

2024.03.01. 11:59

Vélemény - A Kerkez-sztori

"Több menedzser noteszében szerepel Milos neve."

Papp Győző

Kerkez Milos mezét Priskin Tamás jótékonysági licitre ajánlotta fel tavaly év végén Győrben. Fotó: Kisalföld-archívum

Három éve, 2021 telén távozott Győrből Kerkez Milos. Az NB II-ben szereplő ETO-ból a Paolo Maldini által küldött repülőgép repítette tovább magasba ívelő karrierje második állomása, Milánó felé. Azóta a sportigazgató már távozott az AC Milantól, mint ahogy a szerb–magyar tinédzser is rövidesen elhagyta a klubot. Az olaszoknál ugyanis a nagycsapatban csak egy felkészülési meccsen kapott lehetőséget, és ő ennél többre vágyott. Valószínű, a pályafutását segítő édesapja is így gondolkodhatott, az érdeklődők közül végül a holland AZ ajánlatát fogadták el.

Jól döntöttek, Kerkez a tulipánok földjén megkapta az elegendő játékpercet, ő pedig remek játékkal és gólokkal hálálta meg a bizalmat. Közben bekerült a magyar válogatottba, ahol Marco Rossinál villámgyorsan alapemberré vált. Azóta is folyamatosan jó teljesítményt nyújt, tovább építgetve ezzel amúgy is erősödő imázsát.

Az elmúlt nyáron több topligából csábították neves klubok, ám ő, talán némi meglepetésre, a legkevésbé ismert Bournemouth csapatát választotta. Igaz, a világ legerősebbnek tartott bajnokságából. A kiscsapatban aztán hétről hétre megmutathatja magát. Legutóbb a Manchester City ellen a hazaiak legjobbjának bizonyult, edzője a nyilvánosság előtt is dicsérte a teljesítményét. Nem csoda, hogy a még mindig csak 20 éves, Golden Boy-listás bal oldali szárnyjátékos egyre több rangos menedzser noteszében szerepel. Brit sajtóértesülések szerint a Chelsea és a Manchester United is fontolgatja, hogy magához csábítsa a remek erényekkel megáldott futballistát.

Ha a nyári Európa-bajnokságig nem születik döntés az ügyében, valószínű, ott újabb kiváló alkalom kínálkozik számára, hogy „eladja magát”. Ezúttal egy igazi sztár­csapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában