kisalfold.hu podcast

2024.03.05. 07:40

Harmadik olimpiájára készül a győri úszó Sebestyén Dalma

A Kisalföld Podcast vendége volt Sebestyén Dalma, az UNI Győri Úszó SE versenyzője és a klub kiemelt edzője, Petrov Iván.

Szabó Gábor

Sebestyén Dalma és Petrov Iván volt a Kisalföld podcast vendége.

A beszélgetés apropója a közelmúltban véget ért dohai világbajnokság volt, melyen fél szemmel már a párizsi olimpiára is figyelt az úszó és a szakmai stáb, ugyanis Sebestyén már megúszta az olimpiai szintidőt, így ha minden zökkenőmentesen alakul, harmadik olimpiáján vehet részt a nyáron.

Hallgassa meg!

„Rendhagyó világbajnokság volt, február elején nem nagyon szokott ilyen verseny lenni, ráadsul elég sűrű a program, hiszen volt EB, hamarosan lesz országos bajnokság is, így ez tulajdonképpen felkészülési állomás volt az olimpiára. Ha így nézzük, akkor mindenképpen biztatóan sikerült, a mini felkészüléssel szerintem a maximumot sikerült kihozni a versenyzésből” – mondta Sebestyén Dalma, aki ugyanolyan időket úszott, mint tavaly nyáron, azaz 200 pillangón 2:09-cel, 200 vegyes, 2:13-mal zárt, előbbin hetedik lett, utóbbin 11.

Februárban ennél többet nem is kívánhattam volna, ráadásul a pillangó volt az első felnőtt világbajnoki döntőm. Jó érzésekkel zártam le a vb-t, szerintem jól felépítettük az edzőimmel az úszásokat, jól éreztem magam, élveztem a versenyzést

– fogalmazott az úszó, akinek Petrov Iván megerősítette szavait.

„Az, hogy Dalma már most jobb időket úszott, mint tavaly, ez kissé váratlan, de fantasztikus eredmény. Van még pár hónap az olimpiáig, de ha minden a terv szerint alakul, nem lesz betegség, miért ne érhetne el döntős helyezéseket Párizsban. Nyilván ez a cél, de igazán csak a saját úszását tudja kontrollálni, az majd ott derül ki, mire lesz az adott napon elég” – fogalmazott a szakember.

Sebestyén Dalma a podcastben arról is beszél, miért különleges számára a hagyományos győri verseny, a Győr Open, mit köszönhet az ötszörös olimpiai bajnok úszóról, Egerszegi Krisztináról készült portréfilmnek, hogyan élte meg az előző két olimpiai szereplését, illetve azt is elmondja, mit tanul a győri Széchenyi István Egyetemen.

Petrov Iván pedig elmondja még: mi a klub ars poeticája, az eredményességet vagy a nevelést tartják-e fontosabbnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában