Küzdősport

2024.03.04. 14:41

Győri és soproni főszereplője is lesz az első Vendetta Fight Nightsnak

Mint arról korábban beszámoltunk, az Őrvidék Kulturális és Sportegyesület szervezésében, 12 ország részvételével rendezik meg március 30-án a győri Audi-arénában a jótékonysági nemzetközi küzdősportgálát.

Szabó Gábor

Nagyszabású gálát ígérnek a rendezők és a résztvevők.

Az ezt felvezető újabb sajtótájékoztatón Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos így fogalmazott: „Büszkék vagyunk, hogy az egyik legnagyobb küzdősportgálának mi adhatunk otthont, az országban sem volt ekkora esemény még ebben a szakágban. A szervezők tájékoztatása szerint érdemes lesz kilátogatni, mert a kiváló meccsek mellett fantasztikus show-elemekkel is készülnek.”

 

Őze Balázs társtulajdonos, a rendezvény szakmai igazgatója elmondta: „Tíz éve szervezünk küzdősportos eseményeket, de emelni szerettük volna a tétet. A Vendetta Fight Nights szervezet elnökével, Bülent Saglammal egy öt alkalmas gálasorozatot álmodtunk meg, ennek első állomása lesz Győrben, ahova tizenkét országból jönnek versenyzők. Nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük az MMA-t és a K1-et.”

Bülent Saglam bízik benne, sikerül történelmet írniuk Győrben és Magyarországon: „Ausztriában és Törökországban ez már sikerült, szerintem itt sem lesz gond. Sok jó magyar sportoló van, viszont kevés a lehetőség számukra. A legtöbbször az osztrák gálákon lépnek ketrecbe, rendszeresen öt-tíz magyar vesz részt ezeken az eseményeken. Azt gondolom, a több mint hatvan rendezvény, amit szerveztünk, komoly tapasztalattal járt, és mi ezt is hozzuk ide Győrbe.”

Farkas Csaba főszervező, az Őrvidék Kulturális és Sport Egyesület képviseletében hozzátette: a honvédség bevonásával rendezik meg a gálát: „A honvédséggel remek a kapcsolatunk, nem véletlen, hogy a volt hadügyminiszter, Simicskó István a egyik fővédnökünk. A küzdősport mellett katonai járművekkel, rakétaindítókkal ismerkedhetnek a kilátogatók a nap folyamán, emellett kipróbálhatják a Grippen-szimulátort is, illetve lesz toborzósátor is. Mint minden rendezvényünk, ez is jótékony célt szolgál. A bevétel egy részét a Győri Szekerek kerekes székes kézilabdacsapat kapja.”

Őze-Guth Szilvia, szintén az Őrvidék Kulturális és Sport Egyesület képviseletében elmondta:

A látvány kiemelt szerepet kap majd az est folyamán, három kamionnyi 3 kamionnyi fény- és hangtechnika kíséri majd a rendezvény, a küzdőtér körül VIP-asztalokat alakítanak ki, és egy meglepetésfellépő is lesz, akit majd később jelentenek be.

Csöndör Csaba, a gála szakmai felelőse, a meccsek összeállítója így nyilatkozott: „Tizenkét országból jönnek küzdősportolók, lesz itt többek között csecsen, orosz, román, német, orosz, ukrán, görög, spanyol és persze magyar versenyző. Két övmérkőzést is rendezünk. Igyekeztük úgy összeállítani a programot, hogy minden meccs kellően izgalmas legyen.”

Győri és soproni fellépője is lesz a gálának. A megyeszékhelyet Orosz Dániel képviseli. A fiatal küzdősportoló MMA-ban bunyózik majd.

„Nagyon sokat jelent, hogy hazai közönség előtt küzdhetek majd. Már nagyon várom a találkozót, keményen készülök, mert kemény ellenfél vár rám. Heti öt-hat edzésem van, de nemsokára ezen emelünk majd. Megvan a taktikánk, bízom benne, sikerre vezet” – mondta a könnyűsúlyban szereplő Orosz Dániel.

A soproni Máté Ádám pusztakezes bunyóban küzd majd egy angol riválissal.

„Voltam már világbajnok más kategóriában, a pusztakézzel való bunyó azért kicsit más. Boldog vagyok, hogy végre a megyében küzdhetek, remélhetőleg sok ismerős, barát elkísér majd a győri gálára. A testvérem is ketrecbe lép majd. Címmeccset vívok majd, ellenfelem fordított alapállású, ami eleve nem egyszerűsíti a helyzetet, ráadásul eddig veretlen. Bízom benne, most szakad majd meg ez a jó sorozata” – fogalmazott Máté Ádám.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában