Szoboszlaiék öltözőjében is megfordult

2024.03.22. 09:59

Angol edző figyelt fel az ETO fiatal tehetségére

Újabb kis győri futballista, ráadásul egy kislány vehetett részt egy angliai futballtáborban.

Lakatos Panni felejthetetlen élményekkel gazdagodott Angliában, bemehetett Szoboszlaiék liverpooli öltözőjébe is.

Nemrég írtunk a 12 esztendős, győrújfalui Majlinger Mátéról, aki jelenleg a szombathelyi Illés Akadémia játékosa, s egy fővárosi kiválasztáson figyeltek fel rá a tehetségek felkutatásával foglalkozó Prosoccerglobal Hungary szakemberei, így utazhatott el Liverpoolba, egy egyhetes szigetországi futballtúrára. 
Nos, nemrég egy győrzámolyi kislány, a most már 13 esztendős Lakatos Panni, a győri Móra-iskola tanulója, s nem mellesleg az ETO tehetséges labdarúgója (tavaly őt választották az év játékosának) is hasonló élményekkel gazdagodott. 
Panni az ETO U15-ös leánycsapat oszlopos tagja, s már 2021-ben felfigyeltek rá a Győr-Moson-Sopronban járó angol szakemberek. Közülük a Manchester City egyik játékosmegfigyelője „szúrta ki”, s tavaly meg is hívták az általuk rendezett budapesti kiválasztásra. Ott aztán a többi szakember tetszését is elnyerte a győri kislány játéka, így utazhatott el az egyhetes szigetországi túrára. 
Ahogy Máté, Panni is kiváló utánpótlásedzőkkel gyakorol- hatott, valamint angliai akadémiai csapatok ellen is megmutathatta tudását. Ő is beléphetett Szoboszlai Dominikék, azaz a Liverpool öltözőjébe. 
„Izgalmas, jó iramú mérkőzéseket játszottak, többek kö- zött az Everton és a Stoke City csapataival a kilenc kiválasztott fiatal társával együtt. A gyakorlások mellett összesen négy meccsen léptek pályára” – mesélte Panni édesapja, Lakatos Zoltán. – »Kemény« mérkőzést játszottak Crew Alexandra és a Preston North End akadémiái ellen is. Külön érdekesség, hogy a kiválasztott gyerekek közül Panni volt az egyedüli kislány, aki még egy tizenegyesrúgó versenyen is első lett.” 

Lakatos Panni


A mérkőzések mellett Panniék jártak a Liverpool otthonában, az Anfield Stadionban, a Manchesteri Nemzeti Futball Múzeumban. Vásárolhattak a város legnagyobb bevásárló-, lakó- és szabadidő-komplexumában. Szurkolhattak a telt házas Stoke City–Leceister City mérkőzésen is. 
„Úgy tudom, a jelen lévő edzők az egy hét alatt kiváló véleménnyel voltak Panni játékáról. De nemcsak ők dicsérték, hanem a többi klub edzője is. Sikerült annyira felhívni magára a figyelmet, hogy a Stoke City edzője máris szívesen látná az utánpótlásukban. Bár a családban nem volt labdarúgó, Panni óvodás kora óta futballozik, s két fiútestvére is focizik. Kétéves volt, amikor Debrecenből Győrbe költöztünk, s mivel itt élvonalbeli női csapat is van, úgy gondolom, jó helyen vagyunk. Büszkék vagyunk rá, s nyilván jó lenne, ha mondjuk NB I-es, netán válogatott futballista lenne, sőt: célja, hogy majd külföldi élcsapatban játszhasson, de most a legfontosabb az iskola. Szerencsére jó tanuló, ami szerintem a kitartásának, a sportnak is köszönhető” – tette hozzá Panni édesapja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában