Női kézilabda

2024.02.12. 12:51

Vereségek – Megnéztük, mikor kapott ki utoljára három magyar csapattól a Győri Audi ETO KC

Sokat kellett lapozni az archívumban, hogy kiderüljön, melyik szezonban kapott ki utoljára három magyar csapattól a Győri Audi ETO KC. A vereségek a bajnoki címébe kerültek a győri zöld-fehéreknek.

Szabó Gábor

Egymás után két női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzését veszítette el a Győri Audi ETO KC: a vereségek közül a legutóbbit a DVSC otthonában szenvedték el a zöld-fehérek (28–29). Előtte a román CSM Győrben tudta legyőzni Ulrik Kirkely együttesét.

Vereségek
Oftedalék (fehérben) vereségek után vannak a BL-ben, a DVSC is megállította a zöld-fehéreket. 
Fotó: gyorietokc.hu

 

Ez a két meccs igazából nem osztott, nem szorzott már, hiszen az előtte játszott 11 fordulót hibátlanul zárták a győriek, ezzel pedig bebiztosították a csoportelsőségüket.

A nagyobbik baj, hogy már a bajnokságban is két vereséggel állnak a győri lányok, és a bajnoki arany megszerzésére önerőből már nincs esélyük, ahhoz, hogy megvédhesse címét az együttes, már az előtte lévő csapatok botlására is szükség van, sőt, az ezüstéremhez szerdán mindenképpen le kell győzniük a Motherson Mosonmagyaróvárt, és lehetőleg négy vagy több góllal, hiszen a szezon elején a megyei rivális otthonában 33–30-ra kapott ki az Audi-ETO. Novemberben a Ferencváros is két vállra fektette Oftedalékat (28–22), vagyis a szezonban már a harmadik magyar csapat tréfálta meg a győrieket.

Idegenbeli vereségek

Elég sokat kellett visszalapozni az archívumokban, hogy megtaláljuk, mikor kapott ki három magyar csapattól az ETO. Nos, a 2006/07-es szezonban történt meg utoljára ez a „csúfság”. Akkor a bajnoki alapszakaszban – 22 mérkőzésből állt – az FTC (2006. november 8., 26–28), a Cornexi (2007. január 24., 23–24) és a Dunaferr (2007. január 31., 30–33) vendégeként is kikapott a Róth Kálmán irányította győri csapat. Majd jött a rájátszás, ahova éppen ez a négy csapat került be, itt 2007. május 11-én a Cornexi újfent legyőzte Székesfehérváron a győri lányokat (26–31), majd jött május 27-én az FTC elleni népligeti összecsapás, ahol a legvégén Katarina Mraviková – akiről addigra már lehetett tudni, hogy a következő szezont Győrben kezdi – belőtte a Fradi győzelmét és egyben bajnoki címét jelentő találatot, egy gólra még utána fel tudott jönni az ETO, de az egyenlítés elmaradt (36–37).

Mindenképpen rossz ómen, hogy mikor legalább három magyar csapattól kapott ki az Audi-ETO, nem lett meg számára a bajnoki cím. Most abban bizakodhatnak még azért, hogy ebből két fiaskó a bajnokságban esett, de mint az fentebb jeleztük, így sincs a győri zöld-fehérek kezében a saját sorsuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában