Női kézilabda

2024.02.10. 21:14

Bajnokok Ligája – Két vereség egymás után, Debrecenben is kikapott a Győri Audi ETO KC

A Debrecen 15 év után győzte le a győri csapatot. A női kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában a Loki 29–28-ra nyert hazai pályán a már biztos csoportelső Győri Audi ETO KC ellen.

Kisalföld.hu

Bajnokok Ligája: DVSC–Győri Audi ETO KC 29–28 (14–14)

Bajnokok Ligája
A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsóelőtti fordulójában Nze Minkóék vereséget szenvedtek Debrecenben.
Fotó: gyorietokc.hu

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 2100 néző. V.: Prastalo, Balvan (bosnyákok).

DVSC: Gabriel – Grosch 1, Hámori 2, VÁMOS P. 4, Füzi-Tóvizi, PLANÉTA 3, PETRUS 4. Cs.: BARTULOVIC (kapus), KÁCSOR 4, JOVOVIC 5, Töpfner 4/3, Johansson, Csernyánszki, Haggerty 2, Hornyák. Edző: Szilágyi Zoltán.

Audi-ETO: Toft – Győri-Lukács 2, Rju 3, Oftedal 2, Brattset Dale 1, Kristiansen 3/1, Szöllősi-Schatzl 2. Cs.: Solberg (kapus), Haugsted, Blohm 1, DE PAULA 4, Fodor 1, Hovden 3, NZE MINKO 6, Broch. Edző: Ulrik Kirkely.

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.  Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

A Győri Audi ETO KC csoportelsősége biztos tudatában érkezett Debrecenbe, a továbbjutás miatt már a hazaiaknak sem kell izgulniuk. A Hódos Imre Sportcsarnokban 2008 októberében nyert legutóbb a DVSC a zöld-fehérek ellen, a hajdúságiak csapatkapitánya, az akkor 16 éves Hornyák Dóra két találatig jutott.

 

Idénybeli eddigi két találkozójuk közül a szeptemberi BL-meccsen 35–23-ra, a januári bajnokin 25–23-ra nyert házigazdaként az Ulrik Kirkely vezette ETO. Ezúttal fej fej mellett kezdtek a felek, koncentrált és dinamikus játékot mutatott mindkét oldal, a magas színvonalú meccs első negyedórája után 7–7 állt az eredményjelzőn. Az első félidő jelentős részében a Debrecen tudott újra és újra egygólos előnyt szerezni, ám sem a kezdőcsapatok pályán maradása alatt, sem a cserék érkezése után nem tudott nagyobb fórra szert tenni egyik csapat sem, olyannyira, hogy a szünetig kétgólos különbség csupán egyszer, 3–1-es győri vezetésnél alakult ki.

A fordulást követően is maradt a magas iram, számos szép technikai megoldás és látványos találat esett, a Debrecen pedig először vezetett két góllal (18–16). Szilágyi Zoltán együttese bátran játszott a mélyebb kerettel rendelkező, az előző kiírásban bronzérmes vendége ellen, továbbra is a támadójáték hatékonysága érvényesült. A második félidő derekán, 22–22-nél a hazaiakat erősítő Hámori Konszuélát kellett ápolni, majd Planéta Szimonetta vitte le ölben síró csapattársát. Az utolsó tíz percnek 25–23-as győri előnynél vágtak neki a csapatok, a fáradni látszó házigazdát valamelyest visszavetette a sérülés, miközben Hámori saját lábán hagyta el a kispadot. A hajrában egyre több volt a technikai hiba, kapkodóvá vált a játék, három perccel a dudaszó előtt 27–27 volt az állás. A Debrecen szerzett vezetést és támadott a kétgólos különbségért, ám 22 másodperccel a vége előtt egyenlítettek a vendégek. Az utolsó támadást Jovana Jovovic fejezte be eredményesen: 39 egymás elleni és győri sikerrel zárult összecsapás, több mint 15 év után nyert ismét a DVSC a győriek ellen.

A találkozó legeredményesebbje a győri mezben 300. BL-gólját szerző Estelle Nze Minko volt hat találattal. Jovovic öt góllal, Catherine Gabriel hat, Gabrijela Bartulovic három védéssel járult hozzá a sikerhez, a győri kapuban Silje Solberg tíz lövést hárított.

Az első 11 fordulóban hibátlan Audi-ETO egymást követő második BL-meccsén kapott ki, a Debrecen egy döntetlen és hat vereség mellett hatodszor nyert.

A győri csapat a szezonban negyedik vereségét szenvedte el. Arra nagyon régen volt példa, hogy egy szezon során három magyar csapattól kikapjanak a zöld-fehérek, idén a bajnokságban már a Motherson Mosonmagyaróvár és a Ferencváros is két vállra fektette már Oftedalékat.

Bajnokok Ligája – Nyilatkozatok

  • Ulrik Kirkely: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Debrecenben. A csapatunk nehéz napokat él át mostanában, dolgozunk azon, hogy visszatérjünk a szezonban korábban mutatott formánkhoz. Több igényt kell saját magunkkal szemben támasztani, aminek – reményeink szerint – a jövőben fogjuk látni az eredményét.
  • Kari Brattset Dale: – El kell ismernem, jól játszott a Debrecen. Mi nem a valós tudásunknak megfelelően kézilabdáztunk, nem vagyunk elégedettek. Tempós játék volt, nagyon sokat futottunk. Magunkba kell nézni, ez a második BL-vereségünk, ezt nem engedhetjük meg magunknak.
  • Szilágyi Zoltán: – Nagyon örülök a győzelemnek, büszke vagyok a lányokra. Nagy iramot diktált mindkét csapat, azt gondolom, magas színvonalú meccset játszottunk. Mentálisan erősebbek lettünk az elmúlt hetekben, jobban el tudjuk hinni, hogy képesek vagyunk meglepetéseket okozni.
  • Jovana Jovovic: – Nagyszerű csapatmunka, amit a meccsen mutattunk. Magas tempójú mérkőzésen tudtuk tartani az iramot a győriekkel. Megmutattuk, senki sem legyőzhetetlen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában