Női kosárlabda

2024.02.21. 20:35

Magyar Kupa – Levonult meccs közben a Szekszárd, de soproni továbbjutással ért véget a negyeddöntő

A harmadik negyed végén kis híján félbeszakadt a Sopron Basket Magyar Kupa-meccse, végül befejezték a találkozót, mely a címvédő győzelmével zárult.

Kisalföld.hu

Papp Klaudiáék (zöldben) jöttek ki győztesen a két csapat küzdelméből.

Fotó: Makovics Kornél

Szekszárd–Sopron Basket 64–76 (12–24, 22–14, 15–19, 15–19)

Szekszárd, Killik László női Magyar Kupa-negyeddöntő, 600 néző. V.: dr. Mészáros, Nagy V., Rózsavölgyi.

Szekszárd:  Stanacev 2, Boros 5/3, Miklós 9/9, WESTBELD 23/3, Krnjics 6. Cs.: Horváth B. 3/3, Theodoreán, MONROE 16. Edző: Djokics Zseljko. 

Sopron: TURNER 14, Fegyverneky 5, Sitku 9/3, BROOKS 21/9, Mompremier 8. Cs.: VARGA A. 11/9, Papp K. 6, Toman D., Böröndy 2. Edző: Gáspár Dávid.

Mivel a szekszárdiak a bajnoki alapszakasz felénél jobb pozícióban volt a bajnoknál, és a sorsolás "egymásnak rendelte" a két együttest, a Szekszárd élvezhette a hazai pálya előnyét. Kezdetben ez abszolút nem zavarta a címvédő soproniakat, akik nem egészen két perc alatt 7–0-ra húztak el. Jött a szekszárdi időkérés, amely után Westbeld megszerezte az első hazai pontokat. A türelmesebben, tudatosabban játszó, a Brooks–Mompremier–Turner trió vezette soproniak előnye 10 pont fölé nőtt a kapkodó hazaiakkal szemben.

A második etap Sitku pozíciójáték után elért kosarával kezdődött, 14 pontra nőtt a vendégelőny. Erre Monroe vezérletével egy 8–2-vel felelve 10-en belülre kerültek a hazaiak. Arról, hogy ennél nagyobb baja ne legyen a Sopronnak, a szakasz derekán Brooks gondoskodott, ráadásul Djokics technikait kapott. Miklós hármasával ismét a lélektani határon belül került a tolnai társulat. Ez a kosár a félidő hajrájára óriási lökést adott a Szekszárdnak, amely egy Westbeld vezette 14–6-os rohamot indított útjára, így 2 pontra csökkent a vendégelőny. A félidő Brooks büntetőivel és 4 pontos soproni vezetéssel zárult.

 

Szünet után bő egy perc elteltével Monroe és Westbeld révén egy 6–0-val indítva a mérkőzésen először kerültek előnybe a hazaiak. Brooks hármasával ismét a Sopron vezetett, és Fegyverneky is villant. A szakasz derekán percekig nem született kosár, hatékonyan védekezett mindkét együttes. A hosszú, közös kosárcsendnek betörés után Turner vetett véget, majd Miklós és Brooks váltott triplát. Az első félidőben látott mederben folyt a játék: a Szekszárd üldözte a Sopront. A harmadik negyed hajrájában Krnjics kihagyott büntetői után Varga duplázta triplával a vendégelőnyt. Úgy tűnt, a botrányba fullad a találkozó a negyed végén: 0,2 másodperccel vége előtt Djokics megkapta a második technikaiját, ami kiállítással jár. Az öltözőbe indulva csapatát is lehívta, majd visszatért mindenki, és jó tíz perces közjáték után Djokics kiment a teremből. A büntetők után 8 pontos soproni vezetéssel zárult a negyed.

A záró etap két soproni személyivel és Boros révén szekszárdi triplával indult. Varga felelt rá – szintén hármassal. Böröndy ziccerével, majd Sitku kosarával újra 10 pont fölé nőtt az ekkor jól védekező, és 7–0-s rohamot bemutató, nyugodtan, pontosan játszó soproni csapat előnye. A szakasz derekán Varga újabb hármasával és Turner találatával közel 20-ra hízott a különbség. A hajrában a játék mellett saját magát is "lelassította" a Sopron, másfél perccel a vége előtt 10 ponton belülre került a kapkodó, sokat hibázó hazai csapat, majd Brooks hármasa lezárta a találkozót, így a Sopron Basket bejutott a győri négyes döntőbe.

Nyilatkozat

Gáspár Dávid: – Borzasztó nehéz Szekszárdon játszani, agresszív, szervezett csapatról van szó. Évek óta bizonyítják, miért a liga egyik topcsapata. Mentálisan is nagyon nehéz felkészülni ellenük, lelkes, kemény közönség buzdítja őket. Nagyon örülök, és gratulálok a csapatnak, hogy ezt a kihívást mentális téren nagyon jól viselte, és jól reagált rá. Fizikálisan sokkal keményebbek voltunk a korábbi mérkőzéshez képest, és jobban kiviteleztük a támadásainkat. Voltak megingások, de sokkal stabilabb volt a védekezésünk, mely az elmúlt hónapok kemény munkájának köszönhető, amibe beleálltak a játékosaink. Szépen fejlődnek a fiatalok is, és ilyen parázs meccsen, mint a mostani, jó teljesítménnyel rukkoltak elő, bizonyítva, hogy lehet rájuk számítani. Ez egy érési folyamat, mely sok időt igényel náluk, de mindenképpen becsülendő, amit mutattak. Nagyon örülök a győzelemnek és gratulálok a Szekszárdnak is, akik mindent megtettek a győzelemért és egy pillanatra sem adták fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában