Női kézilabda

2024.02.16. 16:44

Gyurka János csalódott lenne, ha nem jutna tovább a csapata az Európa Ligában

A Motherson Mosonmagyaróvárnál csalódottak lennének, ha a csapat nem jutna tovább a női kézilabda Európa Liga csoportköréből. Gyurka János együttesének ehhez a vasárnap 18 órakor kezdődő Targu Jiu elleni idegenbeli találkozón nyernie kell.

Kisalföld.hu

Az MKC hazai pályán a román CSM Targu Jiu legyőzésével kezdte szereplését, a norvég Sola HK és a spanyol Costa del Sol Málaga ellen egyaránt egy győzelem és egy vereség a mérlege, vasárnap pedig Romániában zárja a csoportkört. Amennyiben szombaton a Sola nem kap ki a Málagától, másnap pedig Gyurka János tanítványai több pontot szereznek, mint a spanyolok, akkor biztosítják helyüket a kézilabda Európa Liga negyeddöntőjében.

Gyurka János
Gyurka János továbbra is a mosonmagyaróváriaknál képzeli el a jövőjét.

"Tisztában vagyunk vele, hogy a sorsunk nem a saját kezünkben van, de hiszem, hogy a norvég csapat sportszerűen fog játszani, és mindent megtesz a saját sikeréért a Málaga ellen. Ami bennünket illet: a jó januári kezdés után csalódottak lennénk, ha nem tudnánk továbbjutni a csoportkörből" – nyilatkozta pénteken az európai szövetség honlapján Gyurka János.

A játékosként világbajnoki ezüstérmes és olimpiai negyedik helyezett jobbátlövő hozzátette: rendkívül büszke az eddig elvégzett munkára és dicséretes lenne a továbbjutás, de a tapasztalatszerzést sokkal fontosabbnak tartja. Mint mondta, fiatal játékosainak fizikai és mentális állapota nem mindig stabil, többen még nem jó versenyző típusok, de ebből a szempontból is fejlődhetnek.

Gyurka János szerint fontos a fejlesztés is

Az MKC szeptemberben 33–30-ra legyőzte a Győri Audi ETO KC-t, amelytől szerdán idegenben tíz góllal kikapott, azonban ez csak a második veresége volt a bajnokság jelenlegi idényében. Gyurka hangsúlyozta, a legfőbb céljuk nem változott, továbbra is a játékosok oktatására összpontosítanak, mert tehetséges, de többnyire nem eléggé tapasztalt sportolókkal dolgoznak.

"Szeretnénk kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést, ehhez a legjobb négy között kell végeznünk a bajnokságban. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ETO és a Ferencváros utolérhetetlen számunkra, de legfőbb riválisunk, a Debrecen is előttünk jár" – vélekedett.

A jövőjéről elmondta: a mosonmagyaróvárihoz hasonló kiváló légkörben hatékonyan tudna dolgozni férfiakkal is, de ez most nem aktuális, mert nem gondol arra, hogy elhagyja az MKC-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában