Női kézilabda

2024.02.21. 09:55

Eduarda Amorim újabb Győri Audi ETO-val kapcsolatos emlékéről posztolt

A brazil átlövő 2009. február 20-án igazolt a Győri Audi ETO KC-hoz. Eduarda Amorim közösségi oldaln meg is emlékezett erről a sorsfordító napról.

Kisalföld.hu

Tizenöt éve ezekkel a szavakkal számolt be Eduarda Amorim Győrbe szerződéséről az MTI: "A péntek reggeli megállapodással hivatalossá vált, hogy a brazil Eduarda Amorim a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A kiváló balátlövő a macedón Kometal Szkopjétől érkezik, és – a magyar klub tájékoztatása szerint – szerződése alapján 2011. június 30-ig marad új együttesében. Amorim a Bajnokok Ligája mostani sorozatában nem léphet pályára a győri alakulatban, mert a Szkopje színeiben ezt már megtette, a hazai bajnokságban és kupában viszont játszhat. Győrbe a jövő héten érkezik. A macedón egyesület pénzügyi okok miatt vált meg több meghatározó játékosától, köztük Amorimtól."

Eduarda Amorim
A brazil Eduarda Amorim hathatós közreműködésével a bő egy évtizedben szárnyalta a Győri Audi ETO KC.
Fotó: MW-archívum

Akkor még senki nem sejtette, hogy hamarosan kezdetét veszi a győri női kézilabdacsapat aranykorszaka. Hazai fronton ugyan addig már több bajnoki és Magyar Kupa-elsőséget szerzett a csapat, ám a nemzetközi porondon még várta az áttörést a klub. Amorimmal sem ment egyből, de aztán 2013 és 2019 között öt Bajnokok Ligáját nyertek a zöld-fehérek, és az időközben hazája színeiben világbajnoki címet is szerzett brazil átlövő mindegyik BL-sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Mostani posztjában így fogalmazott a játékos: "Tizenöt évvel ezelőtt ezen a napon hoztam meg egy fontos döntést, hogy csatlakoztam a Győri Audi ETO-hoz, és ezzel egy felejthetetlen utazás vette kezdetét. Attól a pillanattól kezdve rengeteg emlékezetes pillanatban volt részem, sokat tanultam, és történelem írtunk közösen a csapattal."

Eduarda Amorim mégsem vonult vissza

Eduarda Amorim 2021 nyarán távozott a zöld-fehérektől. Bár sokáig úgy volt, befejezi pályafutását, végül engedett az orosz Rosztov-Don csábításának, így ott folytatta a játékot, ami miatt egyébként sok győri szurkoló nem érzi megfelelően lezártnak a brazil győri karrierjét.

A Duda becenévre hallgató egykori kiválóság a közelmúltban azt is bejelentette, hogy új szerepkörben bizonyít, mely természetesen kapcsolódik a kézilabdához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában