Női kézilabda

2024.01.12. 13:11

Új szerepkörben bizonyíthat Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO egykori kiválósága

Pár hete jelentette be a Győri Audi ETO egykori kiválósága, a brazil Eduarda Amorim, hogy sportügynökséget nyitott.

Kisalföld.hu

Pályafutása legnagyobb klubsikereit a Győri Audi ETO-val érte el Eduarda Amorim.

Fotó: MW-archívum

Eduarda Amorim a Győri Audi ETO KC történelmének vitathatatlanul az egyik legjobb játékosa volt. A brazilokkal 2013-ban világbajnoki címet is szerzett átlövő részese volt a zöld-fehérek legnagyobb sikereinek, hiszen ötször is magasba emelhette a Bajnokok Ligája-serleget. 

A játékos 2021-ben távozott Győrből. Eredetileg úgy volt, hogy visszavonul, de végül az orosz Rosztov-Donhoz szerződött.

Búcsúzásként a következőket mondta Amorim: "Az eredeti tervem az volt, hogy abbahagyom a játékot, de jött ez az új lehetőség és úgy döntöttem, hogy igent mondok rá. Természetesen, ez nem volt egy könnyű döntés, de úgy gondolom, egy új kihívás jót fog tenni nekem. Szeretném megnézni, hogy milyen egy új környezetben és új impulzusokkal dolgozni együtt. Én sem leszek már fiatalabb, és ez az utolsó lehetőségem, hogy kipróbáljak valami újat. A győri történetem nagyon szép és örökké hálás leszek azért, ahogy a klub, a város és a szurkolók elfogadtak engem.  Elmondhatatlanul büszke vagyok arra, amit közösen elértünk a tizenkét év alatt. Fontos számomra, hogy az emberek tudják azt, hogy a tény, hogy egy másik klubban játszom még egy évet, nem változtat a Győr iránt érzett szeretetemen és tiszteletemen. A legszebb éveimet itt töltöttem, így Győr örökké fontos része marad az életemnek es továbbra is szorítani fogok a sikereiért" – nyilatkozta Eduarda Amorim.

A brazil világklasszis a nemrégiben közzétett posztjában így fogalazott: "Megosztok veletek egy jó hírt. Most nyitottam meg a Sportügynökségemet, a Win-Win Sportsagencyt, és nagyon izgatott vagyok, hogy belevágjak ebbe az új kalandba. Kiterjedt kapcsolatrendszerem és sportolói tapasztalatom miatt ez az egyik olyan tevékenység, amiben jól érzem magam a profi pályafutásom után. A Somilio ügynökséggel partnerségben kívánom, hogy minél több sportolónak tudjunk segíteni álmai megvalósításában."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában