Álláspont

2024.01.12. 08:15

Nincs igazság – kollégánk véleménye az év sportolója szavazásról

Sosem egyszerű eldönteni, ki az év legjobb sportolója. Igazságos eredmény ilyen esetben pláne nem tud születni.

Szabó Gábor

Az év csapata a magyar labdarúgó-válogatott lett.

Fotó: Hegedüs Róbert

Nyilván aki nyer örül, a vesztesek között azonban mindig lesz hiányérzet.

Egy éve a Sopron Basket női kosárlabdacsapata maradt alul, „csak” második lett, hiába lett történelme során először Euroliga-győztes. Idén nem volt megyei vonatkozás a legjobb csapat kategóriájában, viszont most a világbajnoki cím volt kevés az üdvösséghez. A férfi vízlabda-válogatott volt ezúttal az elszenvedő fél.

A közös nevező, ahogyan egy éve, úgy most is a Marco Rossi irányította labdarúgó-válogatott lett a győztes.

Ha azt nézzük, mennyi embert mozgat meg Szoboszlaiék sima felkészülési mérkőzése, ha figyelembe vesszük a konkurenciát, akkor aligha lehet indokolatlan, hogy az Európa-bajnoki selejtező csoportkörét veretlenül nyerő nemzeti tizenegy vette át a díjat.

Más kérdés, hogy igazából ez nem népszerűségi verseny, és egy világbajnoki cím áll szemben egy Eb-selejtezős szerepléssel. Igazából az nem kérdés, melyik ér többet, mégis ember legyen a talpán, aki ebben a kérdésben igazságot tud tenni. 

Mert egyszerűen nem lehet megmondani a tutit. Ki tud arra választ adni, hogy az alma vagy a banán a szebb, a finomabb gyümölcs.

Addig jó, míg van miből válogatni, vannak magyar sportsikerek. Véresen komolyan azonban ezt a szavazósdit nem kell venni, mindenki maradjon a kaptafájánál, és a medencében, a pályán, a vívópáston, a tatamin igyekezzen legyőzni ellenfelét, mert ott vannak az igazi riválisok, nem a szavazólapokon...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában