Tenisz

2024.01.10. 19:11

Marozsán Fábián nem bírt az első kiemelttel

A magyar csapatbajnokságban a Somogyi Elektronic-GYAC-ot erősítő Marozsán Fábián búcsúzott a nyolcaddöntőben szerdán a 661.500 dollár (232 millió forint) összdíjazású aucklandi keménypályás férfi tenisztornán.

Kisalföld.hu

Marozsán Fábián kikapott az amerikai Ben Sheltontól.

Fotó: Flajsz Péter

A világranglistán karriercsúccsal 65. játékos a francia Gael Monfils felett aratott diadala után, a 16 között a lehető legnehezebb ellenféllel találkozott az első helyen kiemelt Ben Shelton személyében. A 21 éves amerikai alig 72 perc alatt 6:3, 6:4-re győzött.

„Túl gyorsnak éreztem Shelton szerváit, nem is tudtam velük mit kezdeni, és ha kialakult egy labdamenet, akkor sem mindig sikerült azt a javamra fordítani – nyilatkozta Marozsán. – Sajnos rendre a pálya közepére tettem a labdákat, talán még mindig az alapozásom hiányosságai és a kimaradt edzések miatt, talán másért, de nem volt igazán önbizalmam meghúzni az ütéseket oldalra.”

A jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar teniszező szerint ahhoz, hogy ilyen helyzetekben is fel tudja venni a ritmust a Ben Sheltonhoz hasonló stílusú játékosokkal szemben, a játékelemek további gyakorlásán túl a profi teniszhez szükséges mentalitás átfogó fejlesztésére van szükség.

Marozsán legközelebb az Australian Open vasárnap rajtoló főtáblás küzdelmeiben lesz érdekelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában