Férfi kézilabda

2024.01.11. 14:01

Győrből indult az Eb-n szereplő Krakovszki ikerpár pályafutása

A németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar Eb-keret tagja a győri nevelésű Krakovszki ikerpár. Legutóbb a szintén győri Iváncsik család két tagja, Gergő és Tamás szerepelt címeres mezben világversenyen.

Kisalföld.hu

Krakovszki Zsolt (balra) jó hangulatban készül az Eb-re.

Fotó: Ladóczki Balázs

Az Iváncsik név jól cseng a kézilabdában. Iváncsik Mihály vb-ezüstérmes, olimpiai negyedik jobbszélső volt, a fiai, Gergő és Tamás is a válogatottságig vitték. Az Iváncsik testvérek 2012-es Eb-szereplése után tizenkét évvel egy újabb testvér-, ráadásul ikerpár követelt magának helyet a felnőtt válogatottban a kontinenstornán. Folytatva a kisalföldi „hagyományokat”, a győri születésű Krakovszki Bence és Zsolt az Iváncsik testvérpár után szerepelhet az Eb-n.

– Kiskoromban nem volt nehéz példaképet találni magunknak. Iváncsik Gergő és Tamás is győri. Ha most kívánhatnék valamit, az lenne, hogy mi is olyan szintre jussunk el a testvéremmel, mint ők – mondta a fejpánttal játszó 21 éves jobbszélső.

Az egykor Krakovszki Zsolt posztján játszó Iváncsik Gergő kedveli a fiatal utódok játékát.

– Ha töretlen marad a fejlődésük, remélem, egy napon majd az Iváncsik testvérek egykori klubjában, a Veszprémben is együtt szerepelhetnek – fogalmazott Iváncsik Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában