Női kézilabda

2024.01.20. 08:15

Bajnokok Ligája – Montenegróban szerezheti meg a csoportelsőséget a Győri Audi ETO KC – videó

A BL csoportkörének 11. fordulójában bebiztosíthatja elsőségét, ezáltal a negyeddöntőbe kerülését a Győri Audi ETO KC. A szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzésen a Buducnost Podgorica vendége lesz a zöld-fehér együttes. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Szöllősi-Schatzl Nadine optimistán várja a Buducnost elleni összecsapást.

Fotó: Audi-ETO

Ulrik Kirkely és Szöllősi-Schatzl Nadine előzetesen elmondta, hogy a két pont megszerzése a legfőbb cél a montenegrói együttessel szemben.

„Podgoricában sosem a legkönnyebb játszani. A csapatukat olyasfajta küzdőszellem jellemzi, amely nem engedi meg, hogy a koncentrációnk ne legyen a maximumon a hatvan perc alatt. A Buducnost kerete az elmúlt években ugyan kicserélődött, a sok tehetséges fiatal játékos mellett tapasztalt kézilabdázókkal rendelkeznek. Célunk egyértelmű, szeretnénk megszerezni az újabb két pontot” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Számításba vettük, hogy a győzelemmel megszerezhetjük a csoportelsőséget. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a hátralévő találkozókon nem szeretnénk nyerni. Szerintem mindenki kellően motivált a Buducnost elleni összecsapást megelőzően. Ezúttal a megszokottnál később, este nyolc órakor játszunk, de már nagyon várjuk a meccset” – nyilatkozta Szöllősi-Schatzl Nadine.

Az ETO és a Buducnost őszi mérkőzésén magabiztos zöld-fehér diadal született (37–19). Azon a találkozón Ana Gros 9, Estelle Nze Minko pedig 8 találatot szerzett. Sandra Toft pedig remekelt a kapuban, hiszen 53 százalékos hatékonysággal védett októberben.

Amennyiben a Győri Audi ETO KC ezúttal is legyőzi a Buducnostot, függetlenül a DVSC–Odense összecsapás alakulásától, csoportelsőként biztosítja helyét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A zöld-fehérek sikere egyben azt is jelentheti, hogy a Debrecen is továbbjut, és játszhat majd a legjobb nyolc közé jutásért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában