Női labdarúgás

2023.12.06. 07:13

Magyar gólparádé négy győri játékossal

A magyar női labdarúgó-válogatott fölényesen, 6-0-ra legyőzte Albániát kedden a Nemzetek Ligája B divíziójának utolsó fordulójában az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A csapatkapitány Csiszár Henrietta mesterhármassal járult hozzá a sikerhez.

Kisalföld.hu

A magyar válogatottban a mérkőzés folyamán négy ETO-játékos lépett pályára: Kovács Laura kezdőként, Süle Dóra, Vida Boglárka és Savanya Csilla pedig csereként lépett pályára.

A 10. percben Csiszár Henrietta, egy perccel később a középcsatár, Kaján Zsanett szerzett gólt, s innentől már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége, illetve hogy mi lesz Észak-Írországban az eredmény. Ami a Hidegkuti Nándor Stadiont illeti, a folytatásban Turányi Lilla és Zeller Dóra is a kapuba talált, míg Csiszár Henrietta duplázott, így összességében mesterhármassal zárt. A magyar válogatott Margret Kratz irányításával ezúttal Vágó Fanny nélkül is elérte célját, s mivel Írország kiütéses, 6–1-es győzelmet aratott, a csoport második helyén végzett, és pótselejtezőt játszhat az A-ligába jutásért.

„Fantasztikus volt a hangulat, mindent beleadtunk, tele voltunk energiával – értékelt a lefújást követően Margret Kratz az M4 Sportnak. – Másodikok lettünk a B-ligában, és ha a következő két mérkőzésből jól jövünk ki – ami azért nagyban függ a sorsolástól is –, bekerülhetünk az elitbe. Fantasztikus lenne ez a magyar labdarúgás számára!"

NŐI NEMZETEK LIGÁJA, B-LIGA, 6. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ALBÁNIA 6–0 (4–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 300 néző. Vezette: Wacker (német).
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Kovács L., Turányi, Németh H. (Vida, 79.), Németh D. – Papp L. (Süle, 79.), Csiszár – Zeller, Fenyvesi (Siber, a szünetben), Szabó V. (Savanya, a szünetben) – Kaján (Pápai, a szünetben). Szövetségi kapitány: Margret Kratz.
ALBÁNIA: Hyska – Gjini (Troka, 87.), Maliqi, Metalla (Gjergji, 65.), Hila – Krasniqi, Franja, G. Berisha – F. Berisha (Bashka, 65.), Maksuti (Lufo, a szünetben), Tukaj. Szövetségi kapitány: Armij Grimaj.
Gólszerző: Csiszár (1–0) a 10., Kaján (2–0) a 11., Turányi (3–0) a 18., Csiszár (4–0) a 43., Csiszár (5–0) a 81., Zeller (6–0) a 88. percben

A magyar együttes két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel a tabella második helyén végzett, így tavasszal a Nemzetek Ligája A divíziójába jutásért osztályozót játszhat a legmagasabb osztály egyik harmadik helyezettjével.
    A csoport végeredménye: 1. Írország 18 pont, 2. Magyarország 8, 3. Észak-Írország 7, 4. Albánia 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában