Az ikonikus támadó

2023.12.14. 08:06

Könyv készül Győrött Priskin Tamásról

Priskin lő, góóól...! címmel könyv jelenik meg Priskin Tamás 63-szoros magyar válogatott labdarúgó pályafutásáról. 

Kisalföld.hu

A győri Palatia Nyomdában az utolsó simításokat végzik a könyvön. Balról: Tar Zoltán gépmester, Priskin Tamás és Papp Győző. Fotó: Csapó Balázs

A jelenkori győri labdarúgás ikonikus támadója a norvégok elleni, hazai Európa-bajnoki pótselejtezőn elért bombagóljával belőtte magát a magyar labdarúgás történetébe. 
Komáromban, a Duna túlpartján született, ott indult a labdarúgó-karrierje, amelynek profi része Győrben kezdődött 2003-ban, és végül az ETO-ban is záródott húsz évvel később, idén tavasszal. 

Közben a magyaron kívül szerepelt az angol, az orosz, a szlovák és az izraeli élvonalban. Játszott a magyar válogatottban a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon. 

És hogy miért lehet példakép? A sikeres futballistakarrierrel járó fény, a csillogás, az anyagi jólét ellenére sem felejtette el azt, hogy honnan jött. Kellő szerénységgel fogadta azt, hogy hova jutott. Napjainkban is segíti a szüleit, a családját, a háttérben maradva jótékonykodik: felkarol gyermekeket, sorsokat, életeket. Örülök, hogy megszületett róla ez a könyv. Megérdemli

 – írta többek között róla Bolla Péter, az MLSZ vármegyei társadalmi elnöke a könyv előszavában. 

A kötetet Papp Győző, a Kisalföld sportrovatvezetője jegyzi, a megjelenését pedig mentorálta az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában