Női kosárlabda

2023.12.03. 09:41

Euroligás csapatok randevúja – Miskolcon játszik a SERCO UNI Győr– videó

Vasárnap a női élvonalban a SERCO UNI Győr vasárnap 17.30 órától a DVTK otthonában lép pályára.

Kisalföld.hu

Cziczás László tanítványainak nem lesz egyszerű dolguk Miskolcon.

Fotó: Nagy Gábor

Miskolcon két euroligás csapat találkozik egymással, ahol talán a miskolciak tűnnek esélyesebbnek. A diósgyőriek mindössze egyetlen vereséggel állnak a szezonban. A bajnokságban nem találtak még legyőzőre, és az Euroligában hat siker után legutóbb éppen a címvédő török Fenerbahce múlta felül őket – nagy nehézségek árán.

A győriek Pécsen elveszítették bajnoki veretlenségüket, a legrangosabb európai kupában pedig egy győzelemmel és hat vereséggel állnak. A zöld-fehéreknél az elmúlt mérkőzésekhez képest nem változott a helyzet, erről Cziczás László így nyilatkozott: „Ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint a korábbi időszakban, azaz Kristine Anigwe szinte biztosan nem tud játszani, és erősen kérdéses még Ruff-Nagy Dorci szereplése is, mert bár javult a bokája, de még nem edzett százszázalékosan. A nehézségeink ellenére motiváltak vagyunk, főleg hogy Európa egyik legerősebb csapata ellen játszhatunk. Nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy a DVTK arénája szinte bevehetetlen, legutóbb az Euroliga címvédője is alig talált fogást rajtuk, igen csak megizzadt a két pontért. Felkészültünk az ellenfelünkből, tudunk mindent az erősségükről, azt a nagyon kevés gyenge pontjukat szeretnénk kihasználni.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában