Tenisz

2023.12.30. 13:57

A soproni Babos Tímea főtáblára jutott Brisbane-ben

Babos Tímea feljutott a főtáblára a brisbane-i keménypályás tenisztorna 1,7 millió dollár (körülbelül 590 millió forint) összdíjazású női versenyén.

Kisalföld.hu

Babos Tímea megint nyert, így főtáblára került.

Fotó: Getty Images

A világranglistán 188. soproni teniszező a selejtező második fordulójában a 19 éves, szabadkártyás ausztrál Talia Gibsonnal (270.) csapott össze. Az első szettben Babos 0:3-ról fordított 4:3-ra, végül mégis ellenfele került előnybe. A folytatásban a hazai játékos egészen 5:2-ig őrizte a negyedik gémben szerzett brékelőnyét, majd 5:3-nál a főtábláért adogathatott, de Babos visszabrékelt, fordított, így jöhetett a döntő játszma.

Ebben már végig a 30 éves magyar teniszező irányított, kétszer is elvette Gibson adogatójátékát, így végül 5:7, 7:5, 6:2-re diadalmaskodott. 

Babos Tímea a 64-es főtábla első körében a 19 éves cseh Linda Noskovával találkozik, aki 41. a WTA aktuális rangsorában. 

A magyar játékos párosban is érdekelt Brisbane-ben, az ukrán Marta Kosztyuk oldalán, hetedik kiemeltként a legjobb 16 között kezd.

Babos egyébként ott lesz a január 14-én kezdődő tenisz Australian Open selejtezőjében. Összesen nyolc magyar lesz érdekelt: Babos mellett Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna, Piros Zsombor és Valkusz Máté a selejtezőben indul, míg a főtáblán egyelőre Fucsovics Márton és Marozsán Fábián helye biztos.

Az Australian Openen tízmillió ausztrál dollárral nőtt pénzdíja, így az összdíjazás 86,5 millió (körülbelül 20,4 milliárd forint) lesz. A január 28-ig tartó verseny egyéni győztesei egyformán 3,15 millió dollárral gazdagodnak, míg az első fordulóban búcsúzók 120 ezret kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában