Tenisz

2023.12.16. 11:31

A soproni Babos Tímea elsődleges célja a párizsi olimpia

A Sportrádió Hazafutás című műsorában Lantos Gábor vendége volt Babos Tímea, aki a hosszú beszélgetés során kitért az utazással járó nehézségekre, a jövőbeli céljaira, valamint arra, hogyan és miért bántják rengetegen a különböző közösségi oldalakon.

Kisalföld.hu

A soproni Babos Tímea az interjú elején a mindennapi nehézségekről és az utazással járó bonyodalmakról számolt be.

„Egyre nehezebb rávennem magam, hogy elinduljak, leginkább maga az utazás, ami fárasztó, de természetesen a távollét a családtagjaimtól és a barátaimtól sem egyszerű. Nekem évtizedek óta nincs olyan, hogy újév, mert mindig a teniszpályán töltöm. Panaszkodni nem fogok, mert imádok teniszezni, de ez az állandó pakolgatás és járkálás megszűnhetne.”

A folytatásban a soproni születésű teniszező a céljairól is említést tett, elsősorban a párizsi olimpián való indulást emelte ki. 

Számomra az elsődleges cél, hogy ott legyek Párizsban. A tenisz ugye a Roland Garroson lesz, ahonnan elég jó eredményeim és emlékeim vannak, ami még inkább motivál. Tehát számomra ez a következő év legfontosabb állomása. Ezen felül pedig nyilván próbálom nyerni a versenyeket. Érzem, hogy egyre kevesebb van vissza a karrieremből, így próbálom kiélvezni, amíg még lehet.

Babos beszélt még arról is, miért játszott egyesben is egész életén át, amikor a páros feküdt neki jobban.

„Úgyis óriási sikereket értem el párosban, hogy nem hagytam ott az egyest. Voltam én egyéniben is top 30-ban a világranglistán, ráadásul tíz éven át top 100-as voltam, amit gyakorlatilag egy magyar sem mondhat el magáról. Nem hinném, hogy bármiféle szégyellnivalóm lenne az egyéni pályafutásom miatt, akik kritizálják, valószínűleg nem igazán értenek a teniszhez.”

Erről a témáról gyorsan át is kanyarodott a beszélgetés az online szitkozódó kommentekre, és arra, hogyan tudja ezt Babos kezelni manapság. 

„Most már nem hat meg. A magyar és a külföldi sportfogadók is nagyon durván messze menő, akár családot bevonó fenyegetéseket küldenek. Nem gondolnám, hogy ez fog változni, annyival talán jobb a helyzet, hogy többen beszélnek már róla manapság. Amikor én kezdtem, még nem volt senki, aki erre felkészíthetett volna. Meg kellett tanulnom, hogy ezek miatt ne sírjak és ne érezzem magam hibásnak.” (Forrás: Nemzeti Sport)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában