Női labdarúgás

2023.11.26. 07:44

Nagyszerű játékkal győzelemmel zárt az ETO

A Simple Női Liga 12. fordulójában idei utolsó mérkőzésén az ETO magabiztos győzelmet aratott, így a 2. helyről várja a tavaszi folytatást.

Kisalföld.hu

Fotó: eto.hu

ETO FC Győr – Soroksár SC 6-0 (4-0)

Győr, ETO Park. 200 néző V.: Holczbauer.

ETO FC: Borok – Kovács L. (Szabová 70’), Nagy F. (Nagy Sz. 79’), Ladhani, Zágonyi, Süle (Kern 46’), Vida (Petrovics 70’), Savanya (Sali 46’), Öreg, Vachter, Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Soroksár SC: Lengyel – Rapp, Bozsik, Mucsi, Gégény (Török 75’), Győrik, Rugovics (Hornok 46’), Patkós (Czakó 46’), Nyul, Váradi, Szijártó (Ranyhóczki 75’). Vezetőedző: Dukon Béla.

Gsz.: Vachter (18’, 57’, 65’), Kocsán (13’, 25’), Ladhani (45’).

Nagy szélben, két válogatott idegenlégiósát, a szerb Frajtovicot és a szlovák Semanovát nélkülözve léptek pályára a hazaiak. Az ETO az első perctől kezdve nagy lendülettel játszott, és kézben tartotta az irányítást. A 8. percben még Ladhani hibázott el egy ziccert, majd két perccel később Vachter sem tudott értékesíteni egy nagy helyzetet, ám a 13. percben már megtört a jég és egy szép győri támadás végén Kocsán Süle beadását lőtte a hálóba 1-0. A 18. percben Vida indította Kocsánt, akinek lövését védte a kapus, de Vachter már a kapuba talált 2-0. A nagy fölény a 25. percben újabb gólt eredményezett, egy remek támadást követően Vida indította a jobbszélen Sülét, akinek beadását a hosszún érkező Kocsán emelte a kapuba 3-0. A félidő utolsó percére is jutott gól, Öreg beadását Ladhani tíz méterről lőtte a kapuba 4-0.

A szünetben a héten betegeskedő két válogatott játékosát – Sülés és Savanyát – is lecserélte Dörnyei Balázs vezetőedző, de az ETO játéka továbbra is folyamatos és gólra törő volt. Az 57. percben Vida tálalt Vachter elé, aki ballal a léc alá bombázott 5-0. A 65. percben újabb találatot ért el a góllövőlista vezetője, Kern beadását fejelte a kapuba 6-0.

A mérkőzés hajrájában Kovács L., Nagy F. és Vida is elhagyta a pályát, így az utolsó 20 percben hét válogatott játékosa nélkül, fiataloknak bizalmat szavazva játszott az ETO.

A néhol viharos szélben a zöld-fehérek remek játékkal zárták az őszi szezont, a döntőt érő 2. helyről várhatják a bajnoki folytatást.  

Dörnyei Balázs: - Azt gondolom, hogy jó lezárása volt ennek a félévnek ez a mérkőzés. Helyenként kifejezetten szépen játszottunk, annak ellenére, hogy a körülmények nem könnyítették meg a dolgunkat. Annak is örülök, hogy sok gólt rúgtunk, habár a helyzetkihasználásunk lehetett volna még hatékonyabb. Az is nagyon pozitív, hogy minden játékosunk pályára lépett, mindannyian megérdemlik a játéklehetőséget. Remélhetőleg ugyanezzel a tempóval tudjuk folytatni januárban, és ugyanezeket, vagy még jobb eredményeket érünk el a tavaszi szezonban. (Forrás: eto.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában