Női kézilabda

2023.11.10. 19:57

Jól hajrázott, így végül győzött a Motherson MKC idei utolsó hazai mérkőzésén – galéria

Az 50. percben 29–29 -re állt a Motherson Mosonmagyaróvár–Békéscsaba NB I-es női kézilabda-mérkőzés, végül a hazaiak egy 10–1-es rohammal 39–30-ra győztek.

Kisalföld.hu

Csak az eredményt látva tűnik simának a sötét mezes MKC sikere.

Fotó: Kerekes István

Motherson-MKC–Békéscsaba 39–30 (20–19)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, NB I-es női mérkőzés, 1000 néző. V.: Fekete, Hajdu.

MKC: Szemerey – UDVARDI 5, Albek 1, PÁSZTOR N. 6, TÓTH G. 7, Tóth E. 3/1, SCHATZL N. 5. Cs.: Hadfi (kapus), Varga E. 1, Ivancok 4, Faragó, Tóth N., LANCZ 7/1, Sztankovics. Edző: Gyurka János. 

Békéscsaba: Pásztor B. – Horváth G. 3, LANISTANIN 5, Mayer, Gyimesi 3, BENCSIK 4, SZONDI 9. Cs.: Szabó D. (kapus), Román 2,  Csáki 1, Termány 3, Kukely K. Edző: Rácz Sándor.

Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0. Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

A találkozót az esélyesebb MKC kezdte jobban, 7–3 után azonban kissé megtorpant a csapat. A Békéscsaba fokozatosan dolgozta le hátrányát, 10–10-nél utol is érte a házigazdákat, sőt, a vezetést is többször átvette. A szünetre azért megfordította az eredményt Gyurka János együttese, mely az első harminc percben leginkább abban gyengélkedett, amely sokszor az erőssége szokott lenni: a védekezésben.

A fordulás után is 29–29-ig fej fej mellett haladt a két gárda, az utolsó tíz percet viszont 10–1-re(!) nyerték a hazaiak, így a végeredményt látva simának tűnhet az MKC sikere, a valóságban azonban a vártnál jobban megszenvedtek a két pontért a mosonmagyaróváriak.

Nyilatkozatok:

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „A hajrában már felszabadultan játszottunk, akkor támadásban és védekezésben is azt nyújtottuk, amit akartunk. A Békéscsaba képes kreatív kézilabdára, és jól fel is készültek belőlünk. Nehézkes mérkőzés volt, sokat hibáztunk, és ránk nem jellemző módon 10 kidolgozott ziccert is kihagytunk. A válogatott szünet után néhányan nem találták a formájukat. A szív diadala volt a mai meccs. Voltak olyanok, akik hátukra vették a csapatot, Lancz Barbora például sokat tett hozzá a sikerhez a hajrában. Stranigg Zsófia és Tóth Nikolett hiánya a mérkőzés bizonyos periódusaiban nagyon érződött.

Rácz Sándor, a TAPPE-Békéscsabai ENKSE vezetőedzője: „Mi sem gondoltuk, hogy képesek leszünk ilyen teljesítményt nyújtani. Az egyik legjobb meccsünk volt ez, hiszen a bajnokság egyik legerősebb csapatát kényszerítettük nagy csatára. A futós játékhoz nem vagyunk hozzászokva. Elfáradtunk a végére, ez okozta végül a vesztünket.”

Szondi Zsófia, a TAPPE-Békéscsabai ENKSE balszélsője: „Nagyon sajnálom, hogy ilyen nagy lett különbség a végére, hiszen sokáig pariban voltunk. Az utolsó 10 percben rengeteg labdát adtunk el, és sok gólt kaptunk lerohanásból, ezt nem bírtuk el.”

Lancz Barbora, a Motherson Mosonmagyaróvár jobbátlövője: „Nagyon örülök, hogy így tudtam teljesíteni. Rosszul éltem meg a sérülésem miatti hosszabb kihagyást, a mai nap kicsengése azonban pozitív. Kisegítettük egymást a lányokkal, harcoltunk, és bíztuk egymásban.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában