Labdarúgás

2023.11.01. 11:07

Elitkörbe jutott az U17-es válogatott győri játékosokkal

Kisalföld.hu

Fotó: mlsz.hu

 hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar U17-es válogatott kedden Telkiben 3–1-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát, ezzel kvartettjében a bolgárok mögött csoportmásodikként végezve továbbjutott a tavaszi elitkörbe, amelyben a tét a kontinenstornára való kijutás lesz.
Magyarország-Bosznia-Hercegovina 3-1 (1-0)
Magyarország: Kocsis B. – Csorba N., Szekér, Csorba D. (Pál, 89.), Zója-Katona – Bolgár (Vitályos, 89.), Madarász, Kugyela (Egri, 66.) – Németh H., Mondovics (Somogyi, 76.) – Szép (Barkóczi, 66.).
Gólszerző: Mondovics (33., 47.), Barkóczi (78.), ill. Ignatkov (61.).

A csapat tagja volt az ETO-ból Kocsis Botond, Zója-Katona Márk, Csorba Noel és Csorba Dominik, valamint a győri születésű, Dániában játszó Németh Hunor, a Bayer Leverkusenben szereplő csornai és győri nevelésű Szép Márton, aki a Fehérvárból igazolt Németországba.

A kétgólos vezetés megszerzése után a hátralévő időben a mieink magabiztosan őrizték az előnyt, és megnyerték a mérkőzést. Mindez azt jelenti, hogy együttesünk a második helyen zárta a viadalt, és bejutott a tavaszi elitkörbe, amelynek sorsolását december elején tartja meg az UEFA.

A tudatosság diadala volt a mai győzelem, hiszen végig tartottuk magunkat az előre elhatározott meccstervhez, és megérdemelt sikert arattunk – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Jeremiás Gergő szövetségi edző. – Tudtam, hogy még egyszer nem fordulhat elő, ami a bolgárok ellen, és ha hozzuk az eltervezett játékot, akkor a gólok is jönni fognak. Teljesítettük a célunkat, továbbjutottunk a csoportból, de bízom benne, hogy az elitkörig hátralévő időszakban sokat tudunk fejlődni, és tavasszal megcélozhatjuk az Európa-bajnoki részvétel kiharcolását.

A csoport végeredménye: 1. Bulgária 7 pont (4–2), 2. Magyarország 6 (5–2), 3. Bosznia-Hercegovina 4 (5–4), 4. Andorra 0 (1–7)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában