Női kézilabda

2023.10.18. 07:05

Hiába nyertek kétszer is Oftedalék, elégedetlenek a norvégok

Magyarországot és Svájcot is magabiztosan győzte le a több Győri Audi ETO KC-játékossal felálló Norvégia az Európa-kupa-mérkőzésen, mégis elégedetlenek Oftedalék teljesítményével a szakértők.

Kisalföld.hu

Oftedal itt éppen a mosonmagyaróvári Albek ellen küzd.

Fotó: Kovács Péter

A norvég női kézilabda-válogatott toronymagas esélyes volt a Svájc ellen Eurocup-mérkőzésen, mely a világbajnoki keret kiválasztása előtti utolsó edzőmeccs volt. A larviki Jotron Arénában azonban Norvégia rosszul kezdett, Svájc 10–9-re vezetett egy olyan mérkőzésen, amelyet Norvégia számára kevés gondot jósoltak a győzelemre. A félidő 23–18 volt Oftedalék javára, a vége pedig 44–29-es norvég siker lett

A daniasport.hu cikke szerint ennek ellenére már a szünetben elégedetlenkedett Gro Hammerseng-Edin, egykori kiváló játékos, a TV2 szakértője: "Ez határozottan nem elég jó. Az ellenfél annyira gyenge, hogy jobban kellene teljesítenünk. Hiányzott az együttműködés és a koncentráció. Túlságosan könnyű lehetőségeket adtunk nekik. Többször teljesen kijátszottak minket.”

A magyarok ellen is 31 gólt kapott Norvégia, ami miatt nem igazán elégedettek az északiak.

"Látjuk, hogy a védelem akadozik. Úgy gondolom, javulni fogunk ennyi képzett játékossal, de még dolgoznunk kell rajta. Túl sok lövés érkezik ránk. Túl puhák vagyunk hátul” – mondta Thorir Hergeirsson, a válogatott szövetségi kapitánya.

– A kezdetektől fogva ott kell lennünk. Valakinek fel kell pörgetnie a többieket, és ez hiányzott. Kicsit stagnáltunk a védekezésben. Nem számít, hogy Svájc vagy Franciaország" – mondta Maren Aardahl a TV 2-nek.

A kézilabdás lányok számára a következő fontos esemény a november eleji világbajnoki keret kiválasztása. A világbajnokság november 29-től lesz Dániában, Svédországban és Norvégiában. A norvégiai mérkőzéseket Stavangerben és Trondheimben játsszák.

Nincs szelfizés

Norvégia két határozott céllal vág neki a hazai rendezésű világbajnokságnak: elkerülni a betegségeket és éremért harcolni. Camilla Herremet és a többi játékost emellett eltiltották a szelfizéstől és az autogramosztástól.

A cél az influenza, a noro- és a koronavírus elkerülése. A lányok – ha egészségesek – megölelhetik a közvetlen családtagjaikat, de általában biztonságos távolságot kell tartaniuk a környezetüktől.

Norvégia Grönland elleni világbajnoki nyitányára Stavangerben még több mint hat hét van hátra. A válogatott vezetősége azonban már a Svájc elleni meccsen alkalmazta a szabályokat.

"Nem akarunk hisztériát kelteni. De ezeket az intézkedéseket nekünk magunknak kell meghoznunk. Nem várhatjuk el, hogy a körülöttünk lévő emberek figyelembe vegyék ezeket a szempontokat" – mondta a VG-nek Thorir Hergeirsson, aki hozzátette: „Már most beépítjük ezeket a rutinokat, hogy a játékosok még jobban odafigyeljenek a környezetükre."

Thorir Hergeirsson tisztában van vele, hogy sok fiatal szurkoló nem örül annak, hogy nem lehet majd közelebbi kapcsolatba kerülni a sztárokkal.

"Tudjuk, hogy sokaknak van erről véleménye. Sajnálom, én vagyok a felelős. Senki sem fog sajnálni, ha a fél csapat influenzás lesz, és kiesünk a világbajnokságról" – mondja a válogatott szakvezető.

"Ez unalmas a játékosoknak és unalmas a közönségnek is. A megbetegedés esélye nem túl nagy, mégis vannak ezek a szabályok" – mondta Aina Emaus, a válogatott orvosa.

"Úgy érzem, hogy az egészségügyi csapat észszerű szabályokat hozott" – mondja Camilla Herrem, a válogatott játékosa a VG-nek, aki elárulta: dedikált autogramkártyákat osztanak majd a rajongóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában