Az ETO lesz a következő ellenfelük

2023.10.25. 11:49

Alig lépett pályára, győztes gólt lőtt a ráadásban a Mosonmagyaróvár kölcsönjátékosa

A Credobus Mosonmagyar­óvár házigazdaként 2–1-re győzte le a Haladást az NB II vasárnapi, 12. fordulójában. A játéknap előtt sereghajtó óváriak három döntetlen és nyolc vereség után először nyertek a mostani idényben, győztes góljukat Papp László szerezte a 92. percben.

Szeitz Tibor

Papp László (jobbra) csereként beállva talált a kapuba, s úgy érzi, a győzelem nagy lökést ad majd csapatának.

Fotó: MTE 1904/Nagy Mária

A 22 éves játékos nyáron a ZTE-től került Mosonmagyar­óvárra, kölcsönbe. Korábban több évig a Puskás Akadémia második csapatában is futballozott, Zalaegerszegen – csereként – négyszer lépett pályára az élvonalban. Az elmúlt évadot Lendván, a szlovén másod­osztályban töltötte. 

„Igyekszem mindig jól be­szállni a mérkőzésekbe, amikor csereként számítanak rám, s ha már a pályán vagyok, nyilván fontos, hogy támadóként góllal is segítsem a csapatom. Örülök, hogy győztünk, s külön öröm, hogy épp az én találatommal sikerült három pontot szereznünk” – kezdte Papp László, aki szinte ahogy pályára lépett, helyzetbe került. 
„Az első helyzetnél hasonló szituáció adódott, mint a gólom előtt, de akkor még az egyik védő odaért a jobbról beadott labdára, és tisztázni tudott. A gólnál szerencsére lecsúsztak az átadásról, így tisztán tudtam a labdát átvenni, amit aztán sikerült a kapuba továbbítanom. Megérdemeltük a győzelmet, jól játszottunk, ahogy mostanában szinte mindig, de most ez szerencsére eredményességgel is párosult. A siker értékét növeli, hogy egy jó Haladást győztünk le, amely a bajnokságban nyolc forduló óta nem kapott ki. Azt gondolom, ez a győzelem mindenképpen ad majd egy olyan lökést, hogy a megfelelő önbizalommal léphessünk pályára a továb­biakban.” 

Szükség is lesz erre, hiszen szombaton a kiváló formában lévő ETO lesz a Lajta-partiak ellenfele. 

„Tisztában vagyunk vele, hogy mennyire jó csapat most a megyei rivális, de éppen az olyan meccsek után, mint a Haladás elleni, lehetünk bizakodóak. Én amúgy ugyanúgy készülök, ahogy eddig, s azon leszek, ha pályára léphetek, az ETO kapujába is betaláljak.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában