Sportpolitika

2023.10.18. 14:54

A Győri Atlétikai Club és a Rába ETO SE is megkapta a városi sporttámogatásról szóló igazolást

A győri Olimpiai Sportpark VIP-termében vette át a GYAC és a Rába ETO elnöke a sporttámogatásról szóló emléktáblát a város vezetésétől.

Szabó Gábor

Borkai Zsolt, dr. Dézsi Csaba András, Kovács János, Szeles Szabolcs.

Fotó: Csapó Balázs

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt csütörtökön a győri városházán adta át Dézsi Csaba András polgármester és Szeles Szabolcs sportért felelős alpolgármester az idei sporttámogatásokat. Összesen 165 millió forintot szánt erre a célra a közgyűlés, amelyen 36 sportegyesület osztozott. Akkor a két legnagyobb győri klub, a Rába ETO SE és a GYAC a számára megítélt 35–35 millió forintról szóló táblát nem vette át, azt a két klubelnök, Borkai Zsolt (GYAC) és Kovács János (Rába ETO) most külön ceremónia keretében kapta meg dr. Dézsi Csaba András polgármestertől és Szeles Szabolcs sportért felelős alpolgármestertől.

 

"Örülünk, hogy ennyien itt vagyunk. Két oka van, hogy külön alkalmat kerítettünk erre a kis ünnepségre. Egyrészt kiemelten nagy összegről van szó, másrészt az elmúlt időszakban komoly feszültségek alakultak ki a győri sport, különösen e két klub körül, így ezzel most demonstrálni is szeretnénk, hogy továbbra is támogatjuk a Győri Atlétikai Clubot, illetve a nemrégiben alakult Rába ETO-t. Már csak azért is, mert sportemberek vagyunk, szeretjük, tiszteljük a sportolókat, a két elnök is kiváló sportember volt. A mostani eseményt kihasználva jelentem be, hogy a közelmúltban változás történt az alpolgármesteri feladatok között. A sportért eddig felelős Radnóti Ákos más feladatokat kap a jövőben, melyről még konkrétumokat nem tudok mondani, ezért a sport irányítása a városvezetésben innentől Szeles Szabolcs kezébe került, aki a pénzügyeket is jól átlátja. Ő volt az, aki meg tudta találni a költségvetésben annak lehetőségét, hogy a tervezett 100 millió forint helyett 165 milliót tudtunk szétosztani. Az emelésre azért volt szükség, mert annyi igény jött be, hogy ezt muszáj volt meglépni" – fogalmazott a város első embere, aki hozzátette: a Rába ETO-ban többségében olyan régi, nagymúltú szakosztályok kerültek be, melyek minimális átfedésben vannak a GYAC szakosztályaival.

Szeles Szabolcs alpolgármester annyit fűzött hozzá: "Fontos, hogy megfelelő helyre kerüljenek ezek a pénzek. Győr a sportban is fellegvárnak számít, és nagyon fontos, hogy minél több fiatalt sikerüljön megnyerni a sportolásnak, ehhez a város a lehetőségeihez mérten mindent megtesz, többek között biztosítja a helyszíneket."

Ezzel kapcsolatban hangzott el kérdés, hogy a GYAC a jövőben is meg tudja-e kapni azokat az edzésidőpontokat és termeket, melyek eddig is rendelkezésre álltak.

Borkai Zsolt erre azt mondta: "Ígéretet kaptunk, de konkrétum még nincs. Mi előre gondolkozva már elkészítettük azt az anyagot, melyet a létesítményt üzemeltető Győr Projekt részére benyújtottunk. Bízunk benne, hogy minimálisan ugyanazt a felületet, ugyanazokban az időszakokban, mint most, megkapjuk."

Kovács János erre úgy reflektált: "Nem is volt célunk, hogy a Győri Atlétikai Club helyére törjünk, sok helyen van edzéslehetőségünk, itt az Olimpiai Sportparkban azokat a termeket kaptuk meg, ahol nem voltak edzések."

Dézsi Csaba András még annyit tett ehhez hozzá: "Nagyon fontos az együtt gondolkodás, hogy párbeszédet tudjunk folytatni, hiszen közeleg az olimpia, vannak már olimpikonjaink, éppen a GYAC-ból, így a sikeres szerepléshez elengedhetetlen, hogy béke legyen."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában