Jövőre Tárkányban

2023.10.17. 14:46

21. Bakonyalja futóversenyt rendeztek Ászár és Tárkány között

21. alkalommal rendezte meg a Sprint Futóklub a Tatabányai Szabadidősport Szövetség segítségével Bakonyalján az Ászár–Tárkány útvonalon félmaratoni, valamint 5 kilométeres futóversenyét. A versenyközpontot idén az Ászári Jászai Mari Általános Iskolába telepítették, jövőre azonban már Tárkányban lesz a központ.

Kiss T. József

Az amatőr futóverseny a 10 év alatti gyermekek futásával kezdődött, ebben a korosztályban nem hirdettünk eredményt, viszont minden célba érkezőnek csoki volt a jutalom. Összesen 30 kisgyermek teljesítette a 200 méteres távot. Nagy élmény volt ez a futásban a részt vevő gyerekek számára, ami az arcukra volt írva

 – tudtuk meg Lamatsch Jánostól, a Sprint Futóklub elnökétől. Az öt kilométeren 60 futó állt rajthoz, a 21 kilométert 30 fő teljesítette. A 21 kilométer már embert próbáló táv volt, amelyen egy kerekesszékes sportoló is helytállt, megmutatva, hogy a sport mindenki számára elérhető. 

1. Szendrei Zsolt (Sprint), 2. Oláh Richárd (Sprint), 3. May Roland (Várpalota). A díjátadók: Popovics György vármegyei elnök, mellette Ligeti Gábor, Ászár alpolgármestere és Sárközi Gábor, Tárkány alpolgármestere. Fotó: Kiss T. József

A futók Ászárról indultak, majd Tárkányon visszafordulva érkeztek meg az ászári célba. Az érintett települések lakói biztosították a frissítést az útvonalon. A futók jó körülmények között teljesíthették a távokat. A környező településekről, Tatáról, Tatabányáról, sőt még Budapestről is érkeztek futók. A Felvidékről 12 fő vett részt a Bakonyalja futáson. A verseny legidősebb résztvevője a budapesti Richter Ferenc, aki 85 évesen a rövidebb távon futott. 

Eredmények

5 km, nők: 1. Barta Csilla (Tatabánya), 2. Nagy Petra (Budapest), 3. Herendi Anikó (Sprint Futóklub, Tatabánya). Férfiak: 1. Holczhei Dávid (Komárno SK), 2. Szűcs Máté (Ászár), 3. Grónai Sándor (Komárom). 

21 km, nők: 1. Fekete Éva (Pér), 2. Pidl Renáta (Nagybajcs), 3. Sztancsik Brigitta (Biatorbágy). Férfiak, abszolút győztes: 1. Müller Zoltán (Koroncó), 2. Szendrei Zsolt (Tatabánya), 3. Oláh Richárd (Sprint Futóklub). 

Különdíjasok: Patus Éva, Nagy Fernandó (legjobb külföl- di), Herendi Anikó és Oláh Ri- chárd (legjobb sprintesek). 

A rövid- és hosszútáv korosztályos győztesei kupát, a második- harmadik helyezettek érmet kaptak. A rendezők a Stop cukrászda jóvoltából a 70 év felettieket és a szeptemberi szülinaposokat tortával köszöntötték. 

Akik nélkül nem jöhetett volna létre az idei Bakonyalja futás: Major Lászlóné, Tárkány és Pekár Zsolt, Ászár polgármestere, valamint Ligeti Gábor, Ászár és Sárközi Gábor, Tárkány alpolgármestere, köszönet Szabó Ottónak, Turják Tündének, Békási Imrének, Vadóc Lászlónak, a Stop cukrászdának, a tárkányi polgárőröknek és a kisbéri rendőrségnek, továbbá minden önkéntes közreműködőnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában