Elismerés

2023.09.21. 15:34

A Graboplast VSE kajakosait és kenusait köszöntötték a győri Városházán

Az elmúlt időszakban több nemzetközi versenyen is sikeresen szerepeltek a győri Graboplast VSE kajakosai és kenusai.

Kisalföld.hu

Sikeres nyarat zártak a győri kajakosok és kenusok.

Fotó: Nagy Gábor

Hagyomány Győrben, hogy az eredményes sportolókat köszönti a város vezetése. Ezúttal a győri Graboplast VSE kajakosait és kenusait, valamint az edzőket és a klubvezetőket fogadta a Városházán Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester, valamint Patkás Tamás, Győr parasport nagykövete.

Eredményekből nem volt hiány a nyáron sem sík vizen, sem maratonon.

A duisburgi gyorsasági világbajnokságon az olimpiai bajnok Kopasz Bálint K I 500 méteren első, K II 500-on második lett. Ugyanitt Takács Kincső C II 200 méteren a hatodik, C II mix 500 méteren a negyedik helyen zárt.

A horvátországi maraton Európa-bajnokságon Czéllai-Vörös Zsófia K I normál távon ezüstérmet szerzett. A rövid körön negyeddikként ért célba. Boros Adrián és Kolozsvári Brúnó a K II normáltávú versenyen a dobogó harmadik fokára állt fel.

Az ifjúsági gyorsasági világbajnokságon – melyet Olaszországban rendeztek – Tamás Gergő a K IV 500 méteren aranyérmes csapat tagja volt. Ugyancsak világbajnoki címnek örülhetett Nagy Zakariás C IV 500 méteren.

 

Az U23-as gyorsasági világbajnokság – ami ugyanott volt, ahol az ifiké – Erdélyi Tamás a K I vegyes váltóban győzött, Rumi Gergő C IV 500 méteren szerzett aranyérmet társaival.

A portugáliai ifjúsági gyorsasági Európa-bajnokságon Gombás Alíz K II 500 méteren győzött, Tamás Gergő a K IV tagjaként 500 méteren második helyezést ért el.

Ugyanitt az U23-as korosztályban Erdélyi Tamás K II 1000 méteren harmadik lett..

A sportolók mellett a klub két vezetőjét, Ábrahám Csabát és Weisz Róbertet, valamint az edzőket, Németh Balázst, Németh Gergőt, Szabados Krisztiánt és Tamás Gábort is jutalmazták.

Az eseményre egy autópályán történt baleset miatt csak késve érkezett Kopasz Bálint és edző-édesanyja, Demeter Irén, őket utólag köszöntötte Radnóti Ákos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában