Labdarúgás

2023.08.16. 12:53

Rangos Fehér Miklós-emléktorna neves csapatokkal Győrben

Az ETO egykori labdarúgójára, az akadémia névadójára emlékeznek csütörtöktől szombatig az U17-es Fehér Miklós-emléktornával, amelyen részt vesz a játékos utolsó klubja, a Benfica is. A rendezvény egyben méltó folytatása lehet a szép emlékű Audi-kupának.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

- A 2016-ban utoljára megrendezett színvonalas nemzetközi tornát szerettük volna újjáéleszteni több célzattal - kezdte a klub szerdai sajtótájékoztatóján Havas Máté, a Fehér Miklós akadémia vezetője. - Ezzel egyben tisztelgünk a névadónk, Fehér Miklós előtt, a fiataljaink nemzetközi rutint szerezhetnek, az edzőinknek tanulási lehetőséget jelent, az akadémiánk pedig ismét bekerülhet az európai futball vérkeringésébe. Fontos megemlíteni, hogy az ETO tulajdonosai és az általunk megkeresett győri vállakozók első szóra az ügy mellé álltak. 

Ebben a korosztályban az ETO nyolc magyar válogatott kerettaggal rendelkezik, akik közül négyen részt vesznek a napjainkban rendezett Telki-kupán. Az MLSZ-szel történt egyeztetés alapján közülük Győrben is játszhatnak a klubjuk színeiben. Bognár Zsolt, a korosztály edzője a lehető legjobban szeretne szerepelni az ETO-val, ami a mezőny játékerejét tekintve, nem lesz könnyű.

A Fehér család képviseletében meghatottan beszélt az édesapa: 

- Rangos tornával adóznak a kissrác emlékének, tisztelegnek az előtt, amit a pályán elért.  Azt kívánom, hogy minél több tehetséges gyerek tűnjön fel a mérkőzéseken és idővel majd csodálatos pályát tudjanak befutni.

Fotó: Csapó Balázs

A Fehér Miklós-emléktorna programja

Ma, 17.00: Baník Ostrava–FK DAC (ETO-stadion, kemping), 17.00: ETO FC Győr – Torino FC (ETO, center pálya). 

Péntek. 10.00: Torino FC–Benfica (ETO, kemping), 10.00: Crvena Zvezda–Baník Ostrava (Gyirmót, center pálya). 17.00: Benfica –ETO FC Győr (ETO stadion, center pálya). 17.00: FK DAC– Crvena Zvezda (ETO, M1). 

Szombat. 10.00: helyosztó az 5. helyért (ETO, M1). 11.30: bronzmérkőzés (ETO, kemping). 13.00: döntő (ETO, center pálya). 

Havas Máté egyben bejelentette, hogy szeptember 3-án Cs. Kovács László emlékére rendeznek tornát az U10-es korosztálynak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában