Kosárlabda

2023.08.06. 13:00

Pontokkal debütáltak a fiatal soproni kosarasok

A lengyelországi olimpiai előselejtezőre készülő férfiválogatott a közelmúltban két felkészülési mérkőzést játszott Kecskeméten, Észtország legjobbjai ellen. Az első összecsapáson három fiatal, utánpótláskorú, kosaras pályafutását Sopronban kezdő játékos is pályára lépett és mindannyian szereztek pontot.

Kisalföld.hu

Ifj. Meszlényi Róbert bíztatóan mutatkozott be a felnőtt válogatottban.

Fotó: Czinege Melinda

Az első észtek elleni mérkőzésen a bő keretbe hívott fiataloknak is lehetőséget adott Ivkovic Sztojan szövetségi kapitány. Így aztán debütált a felnőttválogatottban az SKC csapatában a tehetségét már két-három éve meg-megvillantó Csendes Péter, a Pécsről Sopronba visszatérő Meszlényi Róbert, valamint a szintén soproni nevelésű, a nyáron az SKC-tól Zalaegerszegre igazoló Csátaljay Péter.

Csendes és Meszlényi 2–2, Csátaljay pedig 7 pontot szerzett a találkozón, amelyet az észtek 90–73-ra nyertek.

A második mérkőzésen – amely válogatottunknak az utolsó felkészülési találkozója volt a jövő hét végén kezdődő olimpiai selejtező előtt – már a sorozaton szereplő keret tagjai játszottak, ám ezt a mérkőzést is a baltiak nyerték 85–71-re.

Olimpiai selejtező – A mieink a selejtezőn a házigazda Lengyelország ellen augusztus 13-án, 13.30, Portugália ellen augusztus 14-én, 17.30, Bosznia-Hercegovina ellen augusztus 16-án, 21 órakor játszanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában