Grand Slam tenisz

2023.08.30. 08:34

Marozsán Fábián győri menedzsere: "A fő cél, hogy egészségesen, sérülés nélkül térjünk haza a US Openről"

A győri szuperligás teniszcsapatot négy éve erősítő Marozsán Fábián óriási sikert ért a US Open első fordulójában, New York-ban. Fábi óriási csatában, három és fél órás meccsen, döntő játszmában győzte le a franciák korábbi wimbledoni elődöntős klasszis játékosát, Richard Gasquet-t. A második legjobb magyar férfi teniszezőt a Nagy Almába győri menedzsere, Somogyi Zsolt kísérte el.

Szeghalmi Balázs

Marozsán Fábián és csapatának győri menedzsere, Somogyi Zsolt a világ legnagyobb teniszstadionjában, az Arthur Ashe-ről elnevezett centerpályán New York-ban.

  • Fábira újabb francia éljátékos, Adrian Mannarino vár a második fordulóban.

A Gasquet elleni mérkőzést sokkal hamarabb is rövidre zárhatta volna Marozsán Fábián; a harmadik játszmában két meccslabdája volt a győri teniszcsapat legerősebb játékosának.

"Elizgultam a helyzetet és féltem, hogy megfordul a kocka, ráadásul Gasquet is egyre jobban kezdett teniszezni. A mindent eldöntő ötödik játszmában azonban a kiélezett helyzeteket a magam javára fordítottam. Nehéz volt a sérülésem után ennyire hosszú, kiélezett tétmeccset játszani, ám örülök, hogy itt vagyok, annak pedig még inkább, hogy győztem" - nyilatkozta Marozsán Fábián, aki végig kötéssel a lábán vívta a találkozót.

Bár archív felvételünkön épp védekezik Marozsán Fábián, a Gasquet elleni siker kulcsa pont az agresszív, támadó szellemű tenisz volt a US Open első fordulójában. Fotó: MW-archívum
Fotó: Flajsz Péter

A második legjobb magyar férfi teniszezőt edzője, Balázs György nem kísérhette el New York-ba; az amerikai hatóságok azért nem adtak vízumot neki, mert 2013-ban, még profi teniszezőként indult egy iráni versenyen. Így a teniszezővel győri menedzsere, Somogyi Zsolt utazott az év utolsó Grand Slam tornájára a tengerentúlra.

Az edzések szünetében jól jön némi kikapcsolódás, Marozsán Fábián és Somogyi Zsolt igyekszik kicsit felfedezni New York-ot.

"A tervezettnél csak két nappal később tudtunk Amerikába indulni, a csúszás miatt Fábi mindössze kétszer edzett a US Open borításán. Egyelőre minden várakozásunkat felülmúlja a torna, a legfontosabb, hogy Fábi pár hete megsérült lába is a körülményekhez képest jó állapotban van.

Ennek érdekében nagy figyelmet fordítunk a regenerálódásra, az edzések szünetében pedig igyekszünk kicsit felfedezni a várost. Lélektani szempontból komoly jelentősége van, hogy Fábi rengeteg néző előtt aratott életében először ötjátszmás győzelmet. A következő fordulóban szintén francia éljátékos, Mannarino vár rá.

Elsődleges célunk továbbra is az, hogy egészségesen térjen haza New York-ból és 100 százalékhoz közelítő állapotban támogassa a magyar válogatottat a Törökország elleni Davis Kupa-selejtezőn, szeptember közepén Keszthelyen" - mondta Somogyi Zsolt.

Marozsán Fábián és csapatának győri menedzsere, Somogyi Zsolt a világ legnagyobb teniszstadionjában, az Arthur Ashe-ről elnevezett centerpályán New York-ban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában