Női kézilabda

2023.08.13. 20:44

Közös edzés, gokartozás és főzés után a Nantes legyőzte a Motherson-Mosonmagyaróvárt

Közös hétvégét szervezett a Motherson-Mosonmagyaróvár és a Nantes női kézilabdacsapata. A programok között közös edzés, gokartozás, főzés, csapatösszetartás, és ezek lezárásaként egy edzőmérkőzés szerepelt.

Kisalföld.hu

A közös felkészülést edzőmeccs zárta le.

A két csapat ismerte egymást, hiszen az Európa Ligában egy csoportban szerepeltek. Gyurka János együttese három alapemberét is kénytelen volt nélkülözni, hiszen Lancz Barbora, Pásztor Noémi és Tóth Gabriella sem volt 100 százalékos állapotban. Szokatlan összeállításban is jól kezdett az MKC, Udvardi Laura a szélen, Hadfi Gréta pedig a kapuban remekelt. A másik kapus, Ryde is kiválóan védett és Horacek vezérletével fordított a Nantes. A szünetbe kettővel, 14–12-re vezetett a francia csapat, majd 18–18-nál Ivancok gólerős játékával utolérték ellenfelüket az óváriak. Stranigg Zsófiát egy szerencsétlen mozdulat után elvesztette Gyurka János együttese, így tovább csökkentek a szakmai stáb variációs lehetőségei. A hajrára a több cserével rendelkező Nantes felőrölte a hazaiakat, akik így is remekül helyt álltak. A mérkőzést 31–25-re a francia csapat nyerte, de a közös hétvége mindkét klubnak komoly tapasztalatot jelenthet. A találkozót a helyszínen tekintette meg Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya is.

Motherson Mosonmagyaróvár–Neptunes Nantes 26–31 (12–14)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, 800 néző. V.: Felhő, Öcsi.

MKC: Hadfi – Udvardi 3, Faragó 1, Albek 2, Ivancok 5, Tóth N. 4, Stranigg Zs. Csere: Szemerey, Horváth Sz. (kapus), Varga E. 1, Bardi 2, Schatzl N. 1, Tóth E. 7/4, Sztankovics. Vezetőedző: Gyurka János.

Nantes: Ryde – Vollebregt 2, Ahanda 1, Ondono 3, Grandveau 4, Horacek 6/4, Dupis 5/2. Csere: Andre (kapus), Fauske 3, Strömberg 1, Finstad 1, Sajka 1, Ardouin 1, Lagerquist, Bellec 3. Vezetőedző: Helle Thomsen.

Gyurka János: – Sajnos nem volt teljes a keretünk, de pozitív, hogy több alapemberünk nélkül is meccsben tudtunk lenni, és az is, hogy másoknak sok játéklehetőséget tudtunk adni. Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, egy európai élcsapattal szemben. Láttuk, hogy egy ilyen ellenféllel szemben miben kell még fejlődnünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában