Női kézilabda

2023.08.23. 18:31

Ideiglenes otthonában is magabiztosan nyerte felkészülési mérkőzését az Audi-ETO – galéria

Az Audi-ETO női kézilabdacsapata a győri egyetemi csarnokban az MTK-t fogadta, és szorosabb első negyedóra után biztosan győzött.

Kisalföld.hu

Estelle Nze Minkóék (zöldben) biztosan verték az MTK-t az egyetemi csarnokban.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–MTK 40–24 (19–13)

Győr, egyetemi csarnok, 800 néző. V.: Sándor, Szabó B.

Audi-ETO: Toft – Hovden 7/3, Gros 5/2, Oftedal 5, Brattset Dale 3, Haugsted 1, Szöllősi-Schatzl 1. Cs.: Duijndam (kapus), Nze Minko 6, Farkas J. 1, De Paula 3, Broch 2, Győri-Lukács 5, Farkas E. 1. Edző: Ulrik Kirkely.

Tíz év után tért vissza az egyetemi csarnokba a győri csapat, mely az aréna építésekor játszott is albérletben. Most a karate világbajnokság miatt foglalt a kiskúti katlan, ezért fogadta ideiglenes otthonában a fővárosiakat a zöld-fehér alakulat.

Az első két pontatlan lövés talán ennek számlájára írható, a vezetést is az MTK szerezte meg, de aztán a Rjut, Fodort és Blohmot nélkülöző ETO Gros vezérletével került többször is előnybe, a vendégek azonban rendre egyenlíteni tudtak. Toft több labdát is fogott, négy góllal el is léptek a zöld-fehérek (11. perc: 8–4). A folytatásban gólra gól volt a válasz, a 20. percben ráadásul műár csak egy gól volt az előny (13–12). A szünetre azért megint kinyílt az olló, harminc perc után 19–13 volt a győriek javára. A fordulást követően hamar kialakult a 10 gólos különbség (37. perc: 24–14), innentől kezdve tovább kísérlezhetett a taktikai dolgokkal Ulrik Kirkely, a győriek vezetőedzője.

Az Audi-ETO a jövő heti bajnoki rajt előtt szombaton a Dunaújváros otthonában játssza majd a főpróbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában