Kajak-kenu

2023.08.25. 18:12

A győri Kopasz Bálint aranyérmet szerzett a duisburgi világbajnokságon

A győri Graboplast VSE olimpiai bajnok kajakosa aranyérmes lett K I 500 méteren a duisburgi világbajnokságon.

Szabó Gábor

A győri Kopasz Bálint aranyéremmel indított K I 500 méteren, ezzel megszerezte negyedik világbajnoki címét, az elsőt ezen a távon. Nagyon szoros küzdelemben, többször is visszaverte az ausztrál Jean van der Westhuyzen és a portugál Fernando Pimenta támadásait, végül mindössze 37 századmásodperc döntött az aranyérem sorsáról.

Nagyon örülök neki, hogy ennyire kemény mezőny jött össze, mert így szép győzni. Úgy éreztem, hogy mentálisan is jól voltam, tudtam érzékelni a többieket mindkét oldalon, az volt a cél, hogy végig előttük legyek. Az utolsó kétszázon még indítottam, ami kicsit merész volt, eléggé elkötöttem a végére, de sikerült nyerni. Azzal nincs gond, hogy holnap és azután szuper formába legyek, ezt gyorsan ki lehet pihenni. Körülbelül egy óra múlva kimegy a savasodás, és utána lehet folytatni a munkát. A párosunk már olimpiai szám, ami még fontosabb, így teljes mértékben arra fogok koncentrálni

 – nyilatkozta Kopasz Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában