Kézilabda

2023.07.21. 10:43

Strandkézilabda: újabb hazai megmérettetés

Bő egy hónappal a Hajdúnánáson óriási meglepetésre és bravúrral megnyert Magyar Kupa után ismét hazai viadalon vesznek részt az idén sikert sikerre halmozó győri strandkézilabdázók. Az újabb hazai megmérettetés szintén Győrtől jóval keletre, Salgótarjánban lesz.

Kisalföld.hu

A pénteken kezdődő, ez EBT (European Beachhandball Tour) sorozatba is beszámító  Salgó Kupára 18 csapat nevezett. A viadalon a teljes magyar élmezőny mellett egy-egy spanyol, szerb, horvát és lengyel csapat is pályára lép. Ott lesz az EBT pontversenyét vezető két együttes is, a magyar Beach Stars, valamint a spanyol Salazones gárdája.

Az indulókat két négyes és két ötös csoportba sorsolták, a győriek a C csoportba kerültek, három másik magyar együttes, az itthon a sportágban évek óta meghatározó korábbi hétszeres bajnok és hatszoros kupagyőztes Hír Sat, valamint a Sivatagi Vihar Szigetszentmiklós és a Balassagyarmat társaságában.
Kiss Dániel, a kupagyőzelme után egy olaszországi és egy szlovákiai tornát is veretlenül megnyerő együttes edzője lapunk érdeklődésére elmondta: a Salgó-kupán a csoportból való továbbjutás az alap, a friss kupagyőztes számára. Az, hogy utána hogyan alakul az együttes sorsa, már attól is függ, hogy amennyiben sikerül továbblépniük, hányadik helyen, és hogy ki lesz az ellenfelük a csoportmérkőzések után.

A győriek pénteken este, 20.40-től  a csoport favoritja, a Hír Sat csapata ellen kezdik meg szereplésüket a tornán. A másik két csoportmérkőzését szombat délután játssza Kiss Dániel legénysége, amely elvileg a legnagyobb hőségben, 13.40-től a Balassagyarmat, 17 órától pedig a Szigetszentmiklós gárdájával csap össze.

A vasárnapi folytatásban a négy csoportelső kiemelt lesz, a C csoport 2. és 3. helyezettje a legjobb 8 közé jutásért keresztjátékot játszik a D csoport 3. illetve 2. helyén végző alakulatával. Ezek után kialakul a legjobb nyolc mezőnye, és innen kezdődik az egyenes kieséses szakasz, a végjáték - reméljük győri érdekeltséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában